• 213-2072300-2

Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής έρευνας του Δήμου Αχαρνών


Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής έρευνας του Δήμου Αχαρνών


Μαθητές της Α΄Δημοτικού του 14ου Δημοτικού Αχαρνών επισκέφτηκαν το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας της Διεύθυνσης Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και  Νέας Γενιάς του Δήμου Αχαρνών, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου,  για τη διεξαγωγή  του  εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Το Παιχνίδι στη Διαχρονία».    

Στόχος του προγράμματος  να γνωρίσουν τα παιδιά την καταγωγή των παιχνιδιών  και τις αρχαίες ονομασίες τους με τρόπο βιωματικό και διασκεδαστικό, να κατανοήσουν τη συνέχεια των παιχνιδιών και την επιβίωσή τους στο Βυζάντιο, την Τουρκοκρατία και τους νεότερους χρόνους και να έρθουν σε επαφή με παιχνίδια από άλλες εποχές, άλλους λαούς και άλλους πολιτισμούς. Μετά την υποδοχή των παιδιών ακολούθησε παρουσίαση πιστών αντιγράφων από παιχνίδια της αρχαιότητας όπως πλαγγόνες (κούκλες),  πλαταγές (κουδουνίστρες),  σβούρες, ομοιώματα ζώων και αμαξιδίων, κ.α. και  από παιχνίδια της Βυζαντινής και της νεότερης εποχής ( όπως λαλίτσα και φιγούρες Θεάτρου Σκιών).

Ακολούθησε προβολή ταινιών μικρού μήκους με θέμα α)  τα παιχνίδια στην αρχαιότητα σε animation και β) παιχνίδια από όλο τον κόσμο. Στο τρίτο στάδιο τα παιδιά έμαθαν πως μπορούν να κατασκευάσουν μια πήλινη κουκλίτσα – νευρόσπαστο. Τέλος πήραν ως δώρο ένα χάρτινο καραβάκι καθώς και υλικό για χειροτεχνίες.

 

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ