• 213-2072300-2

Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή του Σπύρου Βρεττού


Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή του Σπύρου Βρεττού


Αποφάσεις που καταδεικνύουν εμπράκτως τη στήριξη των εργαζομένων υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών στην 15η έκτακτη συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες στηρίζουν το αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή του επιδόματος γάμου, καθώς και των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας και οι οποίες ελήφθησαν ομόφωνα από το Σώμα.

Στη σχετική εισήγηση αναφέρεται μάλιστα ότι: «… φρονούμε ότι η καταβολή των αιτούμενων χρηματικών ποσών συμβάλλει αποφασιστικά στη διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς, ασφαλούς και υγιούς επιπέδου διαβίωσης των εργαζομένων». Παράλληλα ορίστηκε πληρεξούσιος δικηγόρος ως εντεταλμένος να δηλώσει την αποδοχή των εκκρεμών αγωγών κατά την εκδίκαση των υποθέσεων.    

Με άλλη απόφαση η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την αποδοχή της αίτησης περί λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά τη νομική και ιστορική της αιτία ως προς το αίτημα  μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε μια ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Μπορεί η πρόσληψή τους να έχει γίνει με αφορμή την πανδημία, εκ των πραγμάτων όμως οι εργαζόμενοι αυτοί κλήθηκαν να καλύψουν σημαντικά κενά και πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και μάλιστα με τις ίδιες προϋποθέσεις που καλύπτει το τακτικό προσωπικό.

Η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό έχει αποδείξει πως στα χρόνια της θητείας της έχει σταθεί εμπράκτως στο πλευρό των εργαζομένων και έχει υποστηρίξει με θέρμη τα αιτήματά τους. Άλλωστε ήταν αυτή η οποία κατέβαλε τα δώρα παρελθόντων ετών, πριν την ψήφιση του σχετικού νόμου το 2019. Το αποδεικνύει και τώρα για μια ακόμη φορά εισηγούμενη και υπερψηφίζοντας αποφάσεις για την καταβολή επιδομάτων και δώρων και για τη μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

«Η θέση μου είναι ξεκάθαρα στο πλευρό των εργαζομένων και κάθε φορά που καλούμαστε στηρίζω τις προσπάθειές τους για να διεκδικήσουν με νόμιμο τρόπο ό,τι δικαιούνται. Αναλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου δεσμεύτηκα πως θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει καλύτερος ο Δήμος μας. Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η προσπάθεια μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνολική δουλειά και θεωρώ πως και οι εργαζόμενοι του Δήμου μας έχουν τον ίδιο σκοπό και για μένα αποτελούν συνοδοιπόρους. Αποτελεί για μένα πάγια στάση, η οποία αποδεικνύεται εμπράκτως με τη στήριξη των αιτημάτων τους ενώπιον των δικαστηρίων και δεν αποτελεί μια αόριστη υπόσχεση προς άγρα εντυπώσεων. Στήριξα και εξακολουθώ να στηρίζω κάθε δίκαιο και νόμιμο αίτημα των εργαζομένων. Κι αυτά γίνονται με έργα και αποδείξεις και όχι με ανέξοδα λόγια και υποσχέσεις», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ