
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δράσεις στην Πάρνηθα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Δήμο Αχαρνών
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός βρέθηκε το πρωί της 5ης Ιουνίου στην Πάρνηθα, όπου συμμετείχε σε σειρά συμβολικών και ουσιαστικών δράσεων για την προστασία της φύσης.
Η ημέρα ξεκίνησε στο Ορειβατικό Καταφύγιο Μπάφι με την απελευθέρωση έξι άγριων πτηνών, τα οποία είχαν βρει καταφύγιο και φροντίδα από τον Σύλλογο ΑΝΙΜΑ. Η επιστροφή τους στον ουρανό της Πάρνηθας αποτέλεσε μια συμβολική υπενθύμιση για την ανάγκη στήριξης και προστασίας της πανίδας μας.
Στη συνέχεια, στο Δημόσιο Δασικό Φυτώριο της Αγίας Τριάδας, μαθητές του 29ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια βιωματική δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, φυτεύοντας σπόρους από έλατα και πεύκα. Στη δράση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, ανώτατα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δασών και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ημέρα έφερε και μια ιδιαίτερα θετική είδηση για την Πάρνηθά μας: ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεσμεύτηκε για τη δημιουργία καταφυγίου κόκκινων ελαφιών, με στόχο την αντιμετώπιση της απειλής εξαφάνισης και την ενίσχυση του πληθυσμού τους στο βουνό. «Η φύση είναι το σπίτι μας και η προστασία της χλωρίδας και της πανίδας δεν είναι απλά υποχρέωση, είναι ανάγκη ζωτικής σημασίας για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ημέρας για όλους.
Ο Δήμος Αχαρνών παραμένει σταθερά προσηλωμένος σε δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την περιβαλλοντική ευαισθησία και φέρνουν πιο κοντά τη νέα γενιά με τον φυσικό μας πλούτο.