• 213-2072300-2

Στους 12 δήμους που εντάχθηκαν πρώτοι στο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας ανήκει ο Δήμος Αχαρνών


Στους 12 δήμους που εντάχθηκαν πρώτοι στο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας ανήκει ο Δήμος Αχαρνών


Στους 12 πρώτους δήμους που εντάχθηκαν από το Πράσινο Ταμείο στο πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανήκει ο Δήμος Αχαρνών, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και υπέβαλε από τους πρώτους πρόταση για ένταξη.
Ο δήμος διεκδίκησε και θα λάβει το μέγιστο ποσό της χρηματοδότησης των 500.000,00€ για την Προστασία και την Αναβάθμιση των Δασών, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών, μέσω των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.
Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών. 
 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την ένταξη στο πρόγραμμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι διεκδικήσεις μας, οι έγκαιρες και συντονισμένες ενέργειές μας τελεσφόρησαν και το αίτημά μας εγκρίθηκε με τη μέγιστη δυνατή παροχή κονδυλίων κι ευχαριστώ τους συνεργάτες μου γι’ αυτό. Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα - συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ - θα δημιουργηθούν νέες αντιπυρικές ζώνες πλάτους 10 μέτρων περιμετρικά των οικισμών μας που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα. Η πόλη μας θωρακίζεται ουσιαστικά και αποτελεσματικά.Δε σταματάμε καθημερινά να αγωνιζόμαστε για την πόλη μας και διαρκώς να διεκδικούμε καλύτερους όρους ζωής για όλους τους συνδημότες μας».


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ