• 213-2072300-2

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του ευρωπαϊκού προγράμματος UpCare στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Αχαρνών


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του ευρωπαϊκού προγράμματος UpCare στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Αχαρνών


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Μαρτίου 2023 στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αχαρνών η έναρξη των εργασιών του ευρωπαϊκού προγράμματος UpCare με τίτλο "Αναβάθμιση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως μέτρο Πρόληψης της έμφυλης βίας".

Η έμφυλη βία και ιδιαίτερα η βία κατά των γυναικών αποτελεί πλέον ένα μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία. Το UpCARE είναι ένα πρόγραμμα εγκεκριμένο από την Ε.Ε και το ΙΚΥ. Ο Δήμος Αχαρνών έχει επιλεγεί ως επίσημος εταίρος αυτού του προγράμματος. Μέσω του UpCARE δίνεται η ευκαιρία στους επαγγελματίες υγείας του Δήμου μας να επιμορφωθούν και να αναβαθμιστούν οι δεξιότητες εκείνες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση και ανθεκτικότητα τους στην καθημερινή αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας. Περαιτέρω θα αποτελέσει μια ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης και επιμόρφωσης σε νομικά και ψυχολογικά θέματα που αφορούν την έμφυλη βία. Το ίδιο πρόγραμμα θα εκπονηθεί και στην Ισπανία στην περιοχή της Valencia.

Εταίροι του προγράμματος είναι οι Ethos HUB, Δήμος Αχαρνών, Ορίζοντας: Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας και Fundación MUSOL.Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός με αφορμή την έναρξη των εργασιών που συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δήλωσε: "Υπάρχουν διάφορες μορφές βίας τις οποίες προσπαθούμε να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν άρα θεωρώ ότι η εκπαίδευση και η ενημέρωση του κόσμου είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο Χρύσανθο Κόνταρη γι΄αυτή την πρωτοβουλία που μας καθιστά πρωτοπόρους στην Ελλάδα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημερίδα συμμετείχαν τα μέλη της ομάδας εργασίας που αποτελούνταν από υπαλλήλους της Δ/νσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Αχαρνών  με συντονιστή από την πλευρά του Δήμου τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Έργου Χρύσανθο Κόνταρη. Επίσης, συμμετείχαν Επαγγελματίες της υγείας (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Κοινωνιολόγοι, Λογοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Νοσηλευτές, Επισκέπτες υγείες κοκ) υπάλληλοι των:

  • Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών
  • ΚΔΑΠ Αμεα ΑΡΩΓΗ
  • Βαμβακάρειο Ξενώνα
  • Διέξοδος
  • Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αχαρνών
  • Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αχαρνών.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ