• 213-2072300-2

Με λαμπρότητα τίμησε ο Δήμος Αχαρνών τα Εισόδια της Θεοτόκου και την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων


Με λαμπρότητα τίμησε ο Δήμος Αχαρνών τα Εισόδια της Θεοτόκου και την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων


Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τίμησε και γιόρτασε ο Δήμος Αχαρνών, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου τα Εισόδια της Θεοτόκου μια από τις πιο σημαντικές εορτές της Ορθοδοξίας μας αλλά και την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαίροντας το σημαντικό ρόλο τους σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την Πατρίδα μας, όσο η σημερινή.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει και να παρακολουθήσει την καθιερωμένη λειτουργία και την επίσημη δοξολογία η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων της Πολιτείας, των Σωμάτων Ασφαλείας και αγημάτων με σημαία από τοπικούς συλλόγους του Δήμου Αχαρνών. Ο Πανηγυρικός λόγος εκφωνήθηκε από τον Ιπτάμενο Σμήναρχο, Αντώνιο Μπαχαρακάκη ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στον αγώνα και την αυτοθυσία των αγωνιστών προγόνων μας, όσο και στο σημερινό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν  αδιάρρηκτο πυλώνα εθνικής ισχύος και ασφάλειας.
Οι εκδηλώσεις τιμής συνεχίστηκαν στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών, με κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μενιδιάτη Αγωνιστή Μήτρου Λέκκα, από τον αναπληρωτή Δήμαρχο Νικόλαο Δαμάσκο, τον βουλευτή Ν.Δ Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τον Πρόεδρο Δ.Σ Θέμη Οικονόμου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Κατσιγιάννη, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου καθώς και της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών.
Ακολούθως, στο κτίριο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης προς τιμή του Μενιδιάτη ήρωα στρατηγού, Ιωάννη Στριφτού, ο οποίος πολέμησε με σθένος και ηρωισμό και στην πρώτη γραμμή των αγώνων της απελευθερωτικής δεκαετίας 1912-1922.

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ