• 213-2072300-2

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αχαρνών για το 2022


Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αχαρνών για το 2022


Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αχαρνών για το έτος 2022 συνολικού ύψους 19.528.589,70 ευρώ, στην  τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, η οποία πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου που διπλασιάστηκε έναντι αυτού του προηγούμενου έτους διαθέτει μεγάλα έργα αλλά και έργα καθημερινότητας που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.  Αξιοσημείωτο είναι πως το 70% της χρηματοδότησης των νέων έργων και μελετών προέρχεται από ιδίους πόρους του δήμου.
Ειδικότερα, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αχαρνών που ψηφίστηκε με 26 ψήφους υπέρ, 6 κατά και ένα λευκό προβλέπει μεταξύ άλλων:
•    Συντήρηση οδοστρωμάτων ύψους 1.500.000.
•    Ασφαλτοστρώσεις οδών εκτός σχεδίου και  κατασκευή δρόμων σε περιοχές του Βόρειου και του Νοτίου Τομέα Αχαρνών.  
•    Ανακατασκευή και εξυγίανση του υδρευτικού δικτύου ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης του Δήμου Αχαρνών.
•    Επικάλυψη λάκκων και απόξεση οδοστρωμάτων σε  δρόμους της πόλης.  
•    Αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε περιοχές του Βόρειου Τομέα του Δήμου καθώς και την αποκατάσταση των φθορών ηλεκτροφωτισμού σε περιφερειακές οδούς του Δήμου Αχαρνών.
Στην τοποθέτησή του για το Τεχνικό Πρόγραμμα ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός τόνισε τα εξής:
«Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά στον Δήμο Αχαρνών. Όταν παραλάβαμε δεν βρήκαμε ούτε μία μελέτη, ούτε ένα έργο. Σήμερα υλοποιούμε τα αυτονόητα. Ασφαλτοστρώνουμε δρόμους που είχαν να συντηρηθούν  χρόνια, κατασκευάζουμε παιδικές χαρές που παρέμεναν κλειστές , δρομολογούμε μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο δήμος μας. Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί αυτός ο τόπος. Τα νούμερα επιβεβαιώνουν την κατάσταση και προχωράμε στα έργα που θα γίνουν το 2023".


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ
ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ