• 213-2072300-2

Δράση εμβολιασμού παιδιών Ρομά από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου


Δράση εμβολιασμού παιδιών Ρομά από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου


Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Πετάκος, το Παράρτημα Ρομά του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αχαρνών και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αχαρνών σε συνεργασία με το εθελοντικό κίνημα ¨Υγεία για όλους¨, πραγματοποίησε στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου ,την πέμπτη κατά σειρά κλινική παιδιατρική εξέταση και εμβολιαστική κάλυψη σε παιδιά Ρομά. Συνολικά, εμβολιάστηκαν 44 παιδιά Ρομά από την Επισκέπτρια Υγείας του Παραρτήματος Ρομά, Αδαμαντία Λάκκα και από την Νοσηλεύτρια Μαρία Γκιώκα Παππά.

Η παιδιατρική εξέταση πραγματοποιήθηκε από την κα. Ελευθερία Βασιλείου, παιδίατρο από την Παιδιατρική Κλινική ¨Μητέρα¨, η οποία και συνοδεύονταν από την κα. Σωτηροπούλου Ελένη, Συντονίστρια του προγράμματος και Επιστημονικός Συνεργάτη της Α΄ Παν. Κλινικής του ΕΚΠΑ, καθώς και από τον κ. Γιαπιτζάκη παιδίατρο από το Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Όλα τα μέλη της Δομής καθώς και συνάδελφοι από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου έδωσαν το παρόν και συνέβαλλαν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο των εθελοντών στο τόσο σημαντικό ζήτημα του εμβολιασμού.

Τα σκευάσματα που χορηγήθηκαν αφορούσαν εμβόλια που ανήκουν στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και θεωρούνται υποχρεωτικά για την φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. Κατά την διάρκεια της δράσης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, πραγματοποιούσε rapid test στα
παιδιά και τους γονείς που προσέρχονταν για εμβολιασμό και έτσι ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την πρόληψη και αποφυγή μετάδοσης της νόσου του Covid-19.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ