• 213-2072300-2

9ος ποδηλατικός Αρχαιολογικός γύρος Αχαρνών από τον Δήμο Αχαρνών, το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής


9ος ποδηλατικός Αρχαιολογικός γύρος Αχαρνών από τον Δήμο Αχαρνών, το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής


Την Κυριακή 14 Μαΐου διοργανώνεται από τον Δήμο Αχαρνών και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ  σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και τη συνδρομή της ΔΗΚΕΑ, ο 9ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών.

Η εκκίνηση  θα γίνει στις 9.30 π.μ.  (προσυγκέντρωση 9.00μμ)  υπό τους ήχους των τυμπανιστών της  BATALA  ATENAS. Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές μια μεγάλη και μία μικρή. 

Η πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή θα συνδέσει τα θέατρα των δύο μεγαλύτερων δήμων της Αττικής κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας, Αθηνών και Αχαρνών και θα προβάλλει τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία των Αχαρνών με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο .

Η μεγάλη διαδρομή ξεκινάει  στις 9.30 π.μ. από το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. με πρώτη στάση  Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη και ενδιάμεσες στάσεις  στις Αχαρνικές Πύλες , Αχαρνική Οδό (Πλατεία Κοτζιά) , στον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών (Κόκκινος Μύλος) ,  τον Τύμβο του Σοφοκλέους ( Βαρυμπόμπη) , το Αδριάνειο Υδραγωγείο   και  τερματισμό   στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών στη 1.30 μ.μ.. 
Η μικρή  διαδρομή ξεκινάει στις 10.30 π.μ., από το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών ,με πρώτη στάση  την Αρχαία  Οδό ,  (παράδρομος Αττικής Οδού), δεύτερη στάση  στον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών (Κόκκινος Μύλος)  ,επόμενη στάση στο Δημαρχείο Αχαρνών, όπου οι ποδηλάτες θα παρακολουθήσουν παράσταση Καραγκιόζη και  τερματισμό   στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών στη 1.30 μ.μ..

 Προς το παρόν συμμετέχουν: ΠΕΠΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ,

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ Π.Χ.(ΠΑΠΑΓΟΥ( ΧΟΛΑΡΓΟΥ),

ΑΓΙΟΙ, ΝΥΧΤΟΠΕΤΑΛΙΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΑΡΟΥ, ILION CYCLING TEAM, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΑ ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΙΑ,

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ,

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ,

ΕΠΙΜΟΝΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΕΥΚΗΣ,

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΩ, ΠΟ. ΦΙ. , VIP , ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ, BIKE FUN.

Σε κάθε στάση στις Αχαρνές,   θα γίνεται ξενάγηση από αρχαιολόγους  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής. 

Στο τέλος της διαδρομής μπροστά στο Αρχαίο θέατρο (στην οδό Αρχαίου Θεάτρου ) στις 1.30 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί  μουσική εκδήλωση  από τη Λαϊκή Ορχήστρα της ΔΗ.Κ.Ε.Α..

Οι  πολιτιστικοί φορείς   ΕΟΣ Αχαρνών, ΕΑΕ Αχαρνών ΕΓΕ, Αχαρνών , η ΙΛΕΑ , η Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών , ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης <<ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΒΑΣ>> , οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ και η Σ.Υ.Α.Π.Α. , θα είναι παρόντες να υποδεχθούν τους ποδηλάτες, να σας γνωρίσουν τους στόχους και το έργο τους και να απολαύσουμε όλοι μαζί , ποδηλάτες και μή, τη μουσική εκδήλωση.

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ