• 213-2072300-2

Χριστούγεννα στον Δήμο Αχαρνών


Χριστούγεννα στον Δήμο Αχαρνών


Τα φετινά Χριστούγεννα ο Δήμος Αχαρνών, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, έχει σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων προκειμένου να κάνει πιο χαρούμενες και αισιόδοξες τις γιορτές τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του.

Το σύνθημα για την εκκίνηση της πιο όμορφης γιορτής του χρόνου δίνεται με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου. Μικροί και μεγάλοι, από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου,  θα διασκεδάζουν και θα δημιουργούν στην κεντρική πλατεία της πόλης με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, Face painting, παιχνίδια, Ξυλοπόδαρους, μπαλονοκατασκευές, καρουζέλ, Τρενάκι, Τζάμπινγκ και φυσικά τον Άγιο Βασίλη.

Επιπλέον, από τις 17 Δεκεμβρίου, Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και δρώμενα θα λαμβάνουν χώρα σε δύο, ακόμη, πλατείες των Αχαρνών και συγκεκριμένα στην Πλατεία Θρακομακεδόνων και την Πλατεία Ηρώων Ακριτών του Πόντου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών για την 1η εβδομάδα, στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών:

Σάββατο 11/12 (11:00-13:00): Έναρξη Χριστουγεννιάτικου Χωριού με παιχνίδια, διαγωνισμούς και μπαλονοκατασκευές.

17:00-20:30: Εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικης Κάρτας. Face painting, παιχνίδια και ξυλοπόδαρος

Κυριακή 12/12(11:00-13:00): Ο Άγιος Βασίλης θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών για να φωτογραφηθεί με τα παιδιά, ενώ στον ίδιο χώρο θα λάβουν χώρα παιχνίδια και διαγωνισμοί.

17:00-20:30: Face painting και πολλά παιχνίδια με τα ξωτικά

Από Δευτέρα 13/12 έως την Πέμπτη 16/12-17:00-20:30: Η κεντρική πλατεία μετατρέπεται σε εργαστήριο παιχνιδιών και face painting

Παρασκευή 17/12: Η γιορτή μεταφέρεται στην πλατεία Θρακομακεδόνων όπου ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα ακολουθήσει ρίψη βεγγαλικών. Παράλληλα, ο καλικάντζαρος και το ξωτικό θα περιφέρονται στον χώρο για να “πειράξουν” τον κόσμο αλλά και να μοιράσουν άφθονα χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Επίσης, θα κάνουν face painting, θα δημιουργήσουν απίθανες μπαλονοκατασκευές και  θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την κάρτα τους και να στείλουν στον Άγιο Βασίλη γράμμα για τα δώρα που επιθυμούν να τους φέρει. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία και ζωντανή μουσική.

Η συμμετοχή σε δρώμενα και δραστηριότητες είναι δωρεάν.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ