• 213-2072300-2

Χιλιάδες κόσμου στην κεντρική πλατεία Αχαρνών ανήμερα των εορτασμών της Ζωοδόχου Πηγής


Χιλιάδες κόσμου στην κεντρική πλατεία Αχαρνών ανήμερα των εορτασμών της Ζωοδόχου Πηγής


Χιλιάδες κόσμου, δημότες και επισκέπτες, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία των Αχαρνών ανήμερα του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής, για την 3η ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός υποδέχθηκε τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη οι οποίοι παρακολούθησαν με έκδηλο ενδιαφέρον τόσο τους παραδοσιακούς συλλόγους της πόλης όσο και τους καλλιτέχνες Χρήστο Μενιδιάτη και Νίκο Μακρόπουλο που πλαισίωναν το πρόγραμμα της ημέρας.


Η έναρξη των απογευματινών πολιτιστικών εκδηλώσεων έγινε με τη βράβευση των δύο μαθητριών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό του "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ" για το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. Η Εβελίνα Τοπκάρογλου, μαθήτρια της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Θρακομακεδόνων και η Ναταλία Γουρνάρη από το 10ο Γυμνάσιο Αχαρνών κέντρισαν το ενδιαφέρον της επιτροπής με την έμπνευση και τη φρεσκάδα τους.


Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς της Μικράς Ασίας από το Λύκειο των Ελληνίδων των  Αχαρνών με χοροδιδάσκαλο τον Σταμάτη Βλάχο. Το Λύκειο των Ελληνίδων που με την πρωϊνή του εμφάνιση με τον «Χορό των Γριζοφόρων» όπως και την απογευματινή του παρουσία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα  του κόσμου.


Ακολούθως εμφανίστηκε ο Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών με χορούς από την ορεινή Καρδίτσα.

Τη σκυτάλη πήραν διαδοχικά  η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών & Αττικής "Ο Καπετάν Ευκλείδης" και ο Σύλλογος Κρητών Αχαρνών με τον οποίον ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Αμέσως μετά στην καινούργια σκηνή που είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία ανέβηκε ένας συνδημότης, ένας καλλιτέχνης που έχει συνδέσει το όνομά του με τις Αχαρνές και δεν λείπει ποτέ από τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, ο Χρήστος Μενιδιάτης ο οποίος τραγούδησε δικές του επιτυχίες αλλά και το «πετραδάκι, πετραδάκι» του αείμνηστου πατέρα του Μιχάλη Μενιδιάτη.

Χρήστος Μενιδιάτης
Η βραδιά «έκλεισε» με τον γνωστό τραγουδιστή Νίκο Μακρόπουλο ο οποίος ξεσήκωσε τον κόσμο με τις επιτυχίες του. Το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής, Βανίτα Σοφρώνη οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γεωργία Βλάχου και Θανάσης Κατσιγιάννης, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι νομικών προσώπων.

Νίκος Μακρόπουλος


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ