• 213-2072300-2

Το μήνυμα του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού για την 28η Οκτωβρίου


Το μήνυμα του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού για την 28η Οκτωβρίου


Αγαπητοί συμπολίτες,

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί την αφετηρία μιας ένδοξης περιόδου αντίστασης των Ελλήνων απέναντι στον ολοκληρωτισμό. Ήταν η πρώτη μέρα του «Έπους του 1940», όταν ο ελληνικός λαός αρνήθηκε να υποταγεί, θριάμβευσε στρατιωτικά, αντιστάθηκε δυναμικά και έστειλε ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από τη μέρα αυτή ξεκίνησε ένας αγώνας γεμάτος θυσίες και υπερβάσεις, που μας προικοδότησε με υπερηφάνεια και πίστη για τις δυνατότητές του έθνους μας, με καθολικό σεβασμό και διαχρονικό δέος.

Οι συνέπειες του Β’ Π.Π. ήταν ολέθριες για όλο τον κόσμο, ήταν ολέθριες και για την πατρίδα μας. Επουδενί όμως δεν έκαμψαν το φρόνημα των προγόνων μας που συνέχισαν να αγωνίζονται με πίστη στα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας. Έδωσαν πολλές μάχες, εκπροσωπώντας  το καλό απέναντι στο κακό, το δίκαιο απέναντι στο άδικο, το φως απέναντι στο σκοτάδι. Ελπίδα και προσμονή τους ήταν πως οι επόμενες γενιές θα συνεχίσουν από εκεί που οι ίδιοι σταμάτησαν και θα κάνουν τον κόσμο ακόμη καλύτερο.

Αυτό θα πρέπει να μένει πάντα στη συνείδησή μας. Να αντλούμε δύναμη από το μήνυμα της Εθνικής επετείου και να συνειδητοποιούμε πως έτσι θα πρέπει να πορευτούμε για να σταθούμε όρθιοι απέναντι στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της εποχής μας.

Εύχομαι σε κάθε συνδημότη με δύναμη και πίστη να προχωράει μπροστά στο δρόμο της προόδου, της ομοψυχίας και της ευημερίας με τη Γαλανόλευκη να κυματίζει αγέρωχα.

Ελληνίδες, Έλληνες Χρόνια Πολλά


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ