• 213-2072300-2

Τα παιδιά του προγράμματος «Καλοκαίρι στην πόλη» του Δήμου ξεναγήθηκαν στον Μυκηναϊκό Θολωτό Τάφο Αχαρνών


Τα παιδιά του προγράμματος «Καλοκαίρι στην πόλη» του Δήμου ξεναγήθηκαν στον Μυκηναϊκό Θολωτό Τάφο Αχαρνών


Την Παρασκευή, 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη και ξενάγηση στον μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας Μυκηναϊκό Θολωτό Τάφο Αχαρνών των 35 παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη», που διοργανώνεται από τη Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών(ΔΗ.Φ.Α.). Το έμψυχο δυναμικό του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας ξενάγησε τους μικρούς επισκέπτες, μυώντας τους στην αισθητική απόλαυση και τη διεύρυνση οριζόντων που προσφέρει στον άνθρωπο η επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Επιπλέον προμήθευσε  τους παιδαγωγούς του προγράμματος με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για αξιοποίηση πριν και μετά την επίσκεψη.

Τα παιδιά χωρίστηκαν λόγω των υγειονομικών μέτρων που επιβάλει η πανδημία σε τρεις διαφορετικές ομάδες και πραγματοποιήθηκαν τμηματικές ξεναγήσεις. Παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας και των διαφορετικών ηλικιών  των μικρών μας φίλων, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ζωηρό ενδιαφέρον και εξέφρασαν πολλές απορίες. Αρωγοί του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας Δήμους Αχαρνών υπήρξαν οι παιδαγωγοί της ΔΗ.Φ.Α., που με την προετοιμασία των τμημάτων τους, αλλά και τη συμβολή τους για τη διατήρηση της τάξης στον αρχαιολογικό χώρο, συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής δράσης.

Ο Σπύρος Βρεττός, δεν παύει να προτρέπει στη γνωριμία των δημοτών όλων των ηλικιών με τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου μας και αισθάνθηκε ιδιαίτερη χαρά μόλις ενημερώθηκε για την υλοποίηση της δράσης. Η αγαστή συνεργασία του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας και της ΔΗΦΑ αναμένεται να συνεχιστεί για τους μικρούς και μεγάλους δημότες των Αχαρνών με περισσότερες δράσεις.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ