• 213-2072300-2

Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη


Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη


Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, τον οποίο επισκέφτηκε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, μαζί με τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο και Στάθη Τοπαλίδη, καθώς και το μέλος της επιτροπής αντιεγκληματικής πολιτικής Γιώργο Κουλόγιαννη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του υπουργού για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων για την πόλη των Αχαρνών που άπτονται της αρμοδιότητάς του. Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανάγκη μεταφοράς του Κέντρου Υγείας Αχαρνών στον κεντρικό ιστό της πόλης προκειμένου να εξυπηρετεί τους δημότες όλων των περιοχών του δήμου, ο οποίος παρά το μέγεθός του δεν έχει άλλη δημόσια δομή υγείας. Επιπλέον, ο κ. Βρεττός ζήτησε την άμεση ενίσχυση σε προσωπικό του Κέντρου Υγείας το οποίο είναι υποστελεχωμένο τόσο σε ιατρικό όσο και σε παραϊατρικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό. Ο Δήμαρχος Αχαρνών επανέφερε το θέμα λειτουργίας μόνιμου κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην πόλη για την πραγματοποίηση δωρεάν rapid test στους δημότες εν μέσω της πανδημίας που πλήττει τη χώρα μας.

Αναφορικά με το ζήτημα της κινητικότητας των τοξικοεξαρτημένων στις Αχαρνές, η αντιπροσωπεία του Δήμου, πρότεινε τη λήψη σειράς μέτρων για τη σταδιακή μείωση της επισκεψιμότητας αυτών των ατόμων, κάνοντας σαφές ότι η πόλη των Αχαρνών και οι δημότες της δεν μπορούν να αποδεχτούν καμία επιπλέον «επιβάρυνση» της καθημερινότητάς τους. Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βρεττός ανέφερε: «Στο πλαίσιο πάταξης της εγκληματικότητας θίξαμε το ζήτημα της επισκεψιμότητας των τοξικοεξαρτημένων και προτείναμε την ένταξη του Δήμου μας στον εθνικό σχεδιασμό αντιμετώπισης των ναρκωτικών. Ο Υπουργός στάθηκε θετικά απέναντι στις προτάσεις μας και περιμένουμε σύντομα τις δικές του ενέργειες».


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ