• 213-2072300-2

Συνάντηση με μηχανικούς των Αχαρνών είχε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός


Συνάντηση με μηχανικούς των Αχαρνών είχε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός


Σύγχρονες μεθόδους διακυβέρνησης, ικανές να βελτιώσουν την λειτουργία του δήμου σε οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο, υιοθετεί ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός. Με στόχο τη διαφάνεια και επενδύοντας στη συνεργασία με επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης, ο κ. Βρεττός συναντήθηκε με ιδιώτες μηχανικούς (πολιτικοί μηχανικοί, τοπογράφοι, αρχιτέκτονες κ.λ.π) που δραστηριοποιούνται στην πόλη, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Συντονισμού Δημοτικού Έργου και Πολεοδομίας Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου.

Περισσότεροι από 15 μηχανικοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν και δύο πρώην δήμαρχοι, μηχανικοί στο επάγγελμα, ο κ. Σωτήρης Ντούρος και ο κ. Παναγιώτης Φωτιάδης

Ο κ. Βρεττός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή κυρίως σε επίπεδο στελέχωσης των υπηρεσιών, αλλά και λόγω της γραφειοκρατίας. Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε για επιμέρους ζητήματα που αφορούν την πολεοδομία, μια κομβική υπηρεσία η οποία όμως δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται σε αυτή την κατεύθυνση της άρσης των προβλημάτων. Παράλληλα έγινε αναφορά στα έργα που έχουν προγραμματιστεί, στις δυσκολίες που υπήρξαν, αλλά και στην αισιοδοξία που προκύπτει από το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο ο Δήμος Αχαρνών έχει καταθέσει 15 προτάσεις για έργα σε οκτώ διαφορετικούς άξονες ύψους 32 εκ ευρώ.

Μετά την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, ο Δήμαρχος κάλεσε τους μηχανικούς να υποβάλλουν προτάσεις έργων στον Δήμο όπως και να συμμετέχουν στη δημιουργία  ομάδων εργασίας με συγκεκριμένη στόχευση. «Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από έργα και γι’ αυτό απαιτείται συνεργασία όλων μας. Κάθε ιδέα, κάθε σχέδιο μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Μέσα από προσωπική επαφή και ακούγοντας τη γνώμη των ειδικών μπορούμε να προχωρήσουμε, κάνοντας παρεμβάσεις όπου χρειάζεται», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η λύση σε όλα τα μείζονα προβλήματα σχεδίων πόλεως που ταλαιπωρούν εκατοντάδες ιδιοκτήτες των Αχαρνών. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και στην ολοκλήρωση των σχεδίων πόλης σε όλες τις περιοχές που αυτά σταμάτησαν για περισσότερο από 10 χρόνια. Σε αυτή την προσπάθεια η συνεργασία των μηχανικών της πόλης μας είναι ιδιαίτερης σημασίας.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ