• 213-2072300-2

Στις πληγείσες περιοχές ο Αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας με τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό


Στις πληγείσες περιοχές ο Αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας με τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό


Στον αγώνα για τη διαχείριση της επόμενης μέρας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές βρίσκεται καθημερινά ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός. Σε αυτό το πλαίσιο είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και επικεφαλής φορέων που θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το πρωί της Τρίτης επισκέφθηκε το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, προκειμένου να του εκθέσει λεπτομερώς τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τις παραμέτρους του προβλήματος και με καίριες ερωτήσεις έθεσε ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό, αλλά αποδέχθηκε και την πρόταση του Δημάρχου για μια επιτόπου επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Εκεί ο κ. Βρεττός του επεσήμανε τα σημεία που χρήζουν αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων. Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν τη διαδικασία αποκομιδής κηπαίων και καμένων υλικών, ενώ ο υπουργός σχημάτισε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής.

«Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην Αυτοδιοίκηση, με έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 11 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής, για αποκατάσταση υποδομών (π.χ. αντλιοστάσια, ηλεκτροφωτισμός, οδοποιία, απομάκρυνση καμμένων). Σήμερα, συναντήθηκα στο γραφείο μου με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και μαζί του επισκέφθηκα περιοχές του Δήμου του προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την αποκατάσταση των ζημιών σε 4 άξονες:  1. αντιπλημμυρική/αντιδιαβρωτική προστασία ιδίως στα μεγάλα ρέματα που διατρέχουν Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη. 2. Έργα αποκατάστασης δικτύου ύδρευσης. 3. Έργα αποκατάστασης οδοποιίας στον οικισμό της Βαρυμπόμπης και 4. Τη συνέχιση των εργασιών που έχουν ήδη ξεκινήσει για τη συλλογή και απομάκρυνση καμμένων κορμών και την αποκατάσταση στον οδοφωτισμό. Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση εργαζόμαστε για να αποκατασταθούν το ταχύτερο δυνατό οι ζημιές», ήταν το μήνυμα του υπουργού κ. Στέλιου Πέτσα μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για το ειλικρινές ενδιαφέρον, που αποδείχτηκε με την άμεση αποδοχή της πρόσκλησης επεσήμανε πως «ο κ. Πέτσας είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την αναγκαιότητα για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποκατάσταση βασικών υποδομών, αλλά και τον μεγάλο αγώνα για τον καθαρισμό των συγκεκριμένων περιοχών. Πλέον μεγάλος στόχος τίθεται η αντιπλημμυρική θωράκιση και η ταχύτατη αποκατάσταση της περιοχής. Κοινή πεποίθηση είναι ότι απαιτείται συντονισμός και στενή συνεργασία υπουργείων, φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό στη δύσκολη προσπάθειά μας». 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ