• 213-2072300-2

Στην κυριότητα του Δήμου Αχαρνών εκτάσεις στην Πάρνηθα μαζί με τα «Κυκλάμινα»


Στην κυριότητα του Δήμου Αχαρνών εκτάσεις στην Πάρνηθα μαζί με τα «Κυκλάμινα»


Στην οριστική κυριότητα του Δήμου Αχαρνών περιήλθαν μετά από διαδικασίες ετών και χωρίς κανένα αντάλλαγμα, εκτάσεις 126.975 στρεμμάτων, στην Αγία Τριάδα και στην Αμυγδαλέζα Πάρνηθας, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο «Κυκλάμινα», το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές στην φωτιά του 2007 και από τότε παραμένει ερειπωμένο.

Ολοκληρώθηκε έτσι μια διαδικασία που αποδείχθηκε μακροχρόνια και ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση των «Κυκλάμινων»,  ούτως ώστε να αποτελέσουν μετά από πολλά χρόνια μαρασμού και εγκατάλειψης, ένα σημείο αναφοράς για την Πάρνηθα και τον δήμο μας

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός είχε καταστήσει σαφή, από την πρώτη στιγμή, τη βούλησή του να επισπευσθούν οι διαδικασίες των υποθέσεων που εκκρεμούν χρόνια και επιπλέον ο δήμος να αποκτήσει τις εκτάσεις και τα κτίσματα που αν και βρίσκονται στην γεωγραφική του κυριότητα, ανήκουν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

«Πρόθεσή μας ήταν εξ αρχής να βρούμε τρόπους να αναδείξουμε την Πάρνηθα, να την κάνουμε ακόμα πιο προσιτή στους επισκέπτες και να διαφημίσουμε τις ομορφιές της. Τα Κυκλάμινα στη νέα τους μορφή όταν με το καλό είναι έτοιμα, θα αποτελέσουν μια τεράστια διαφήμιση για τις Αχαρνές», ανέφερε κατά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Βρεττός.

Σημειώνεται ότι με τη νέα τους μορφή τα «Κυκλάμινα» αναμένεται να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον δήμο και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ