• 213-2072300-2

Στην εκδήλωση για την Ανεξαρτησία του Καζακστάν ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός


Στην εκδήλωση για την Ανεξαρτησία του Καζακστάν ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός


Στην τελετή έπαρσης σημαίας για την 30ή επέτειο ανεξαρτησίας του Καζακστάν παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός.

Ως γνωστόν ο Δήμος Αχαρνών διατηρεί στενούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης με τη χώρα καθώς έχει αδελφοποιηθεί με την πόλη Τσιμκέντ. Παράλληλα, στον δήμο κατοικούν πολλοί επαναπατρισμένοι Έλληνες από το Καζακστάν.

Αυτές, οι άριστες σχέσεις, επιβεβαιώθηκαν και κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών του καλοκαιριού όταν υπήρξε άμεση βοήθεια από την Πρεσβεία του Καζακστάν προς τον δήμο και τους πυρόπληκτους κατοίκους του. Σημειώνεται, δε, ότι ο  δραστήριος Πρέσβης  Γιερλάν Μπαουνταρμπέκ-Κοζατάγεβ δεν χάνει ευκαιρία να βρεθεί στην πόλη μας, όπως έπραξε στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Πρόσφατα, μάλιστα, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει στον Δήμο Αχαρνών να δοθεί το όνομα του Καζακστάν σε δρόμο της πόλης, πρόταση που αναμένεται να υλοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Στον χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αχαρνών τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μπορούν να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο και η αδελφοποίηση των Αχαρνών με την πόλη Τσιμκέντ συμβάλλει σε αυτή την εξέλιξη. «Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας και θα δουλεύουμε ούτως ώστε οι δεσμοί που μας ενώνουν να γίνουν ακόμη ισχυρότεροι. Και τώρα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε μαζί, δίπλα δίπλα σε δράσεις αλληλεγγύης και φιλίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Βρεττός.

Αξίζει να τονιστεί ότι στην εκδήλωση συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών η οποία εισέπραξε θετικά σχόλια για τη συμμετοχή της. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, βουλευτές, δήμαρχοι, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών κύκλων.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ