• 213-2072300-2

Στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός


Στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός


Στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος συμμετείχε την Τρίτη ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός. Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος επίσης οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και Δήμαρχοι περιοχών που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός αναφέρθηκε στα αιτήματα που υιοθετήθηκαν και από το ΔΣ τα οποία συνοψίζονται στην αμεσότητα με την οποία πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες για:

  • Τις πρώτες αποζημιώσεις
  • Τους καθαρισμούς των καμένων εκτάσεων στον αστικό ιστό και τις δασικές περιοχές
  • Την αναδάσωση και τη δέσμευση για τον μη αποχαρακτηρισμό καμένων περιοχών
  • Τα αντιπλημμυρικά έργα
  • Την εξαίρεση των πληγέντων Δήμων από την κινητικότητα

Παράλληλα όπως και ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Καλαφατέλης ευχαρίστησαν τους Δήμους, Φορείς και ΚΕΔΕ για την ανταπόκριση και τη στήριξή τους στις δύσκολες ώρες της πυρκαγιάς, αλλά και τη διαχείριση της επόμενης μέρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε πολίτες, Ένοπλες Δυνάμεις και Αστυνομία για την προσφορά τους στους Δήμους που επλήγησαν και τους δημότες τους. παράλληλα παρουσίασε την πρωτοβουλία «Δες το Δάσος» για την αναγέννηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής των αναγκών και των προσφορών προς τους πληγέντες από άλλους Δήμους, χορηγούς ή ιδιώτες. Μια σειρά προτάσεων κατέθεσαν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες Δήμαρχοι, ενώ αυτό που όλοι επεσήμαναν ήταν η ανάγκη συντονισμού των προσπαθειών και των ενεργειών, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος στη διαχείριση της κατάστασης.  


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ