• 213-2072300-2

Σε πλήρη εξέλιξη αναπτυξιακό σχέδιο ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Αχαρνών.


Σε πλήρη εξέλιξη αναπτυξιακό σχέδιο ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Αχαρνών.


Τους τελευταίους οκτώ μήνες στον Δήμο Αχαρνών εκπονείται από μηδενική βάση ένα τεράστιο επενδυτικό – αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ και αφορά διάφορους τομείς παρέμβασης που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης!
Με αφετηρία τα τρέχοντα και τα αναμενόμενα για προκήρυξη  χρηματοδοτικά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Συντονισμού του Δημοτικού Έργου Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Χρύσανθος Κόνταρης οι οποίοι έχουν την ευθύνη για την εκπόνηση, παρακολούθηση και υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ποτέ στον Δήμο Αχαρνών.
Το αναπτυξιακό σχέδιο περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών, την ωρίμανση και την υλοποίηση έργων σε ένα πολύ ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: 
τεχνικά και κατασκευαστικά έργα, 
περιβάλλον και καθαριότητα, 
ενεργειακή εξοικονόμηση και πράσινη οικονομία, 
αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες, 
κοινωνική πολιτική, κ.λ.π.
Βασική στόχευση του υλοποιούμενου σχεδιασμού είναι η εξασφάλιση άμεσης χρηματοδότησης όλων των έργων. Κύρια πηγή χρηματοδότησης στην παρούσα φάση είναι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» από το οποίο αναμένεται να εξασφαλιστούν περίπου 33,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο, το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής και από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Για όλες τις προς χρηματοδότηση δράσεις και τις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες αναλυτικές ενημερώσεις από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους στα δημοτικά όργανα και στον τύπο. 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ