• 213-2072300-2

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Αχαρνών


Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Αχαρνών


Με τη μαθητιώσα νεολαία του Δήμου Αχαρνών να στέλνει μήνυμα εθνικής υπηρηφάνειας, αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης και ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον Covid-19, κορυφώθηκαν  οι  εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στις Δημοτικές Ενότητες Αχαρνών και Θρακομακεδόνων έγινε σημαιοστολισμός σε δημόσια κτίρια και πλατείες και τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχαρνών και στον Αγίας Τριάδος Θρακομακεδόνων, όπου εκφωνήθηκε  και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον αριστούχο φοιτητή της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Παναγιώτη Δαμάσκο και τη φοιτήτρια της σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ  Νεφέλη-Μαρία Οικονόμου αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, πομπή από μέλη της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Σπύρο Βρεττό, βουλευτές, περιφερειακούς συμβούλους και φορείς κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» κορυφώθηκαν με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της λεωφόρου Φιλαδελφείας, ενώπιον του Δημαρχείου. Προηγήθηκε η βράβευση των δύο φοιτητών που εκφώνησαν τους πανηγυρικούς σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες. εμπνέοντας με τον λόγο και την ιστορική τους προσέγγιση τον κόσμο που τους παρακολούθησε.

Η παρέλαση άνοιξε ρυθμικά από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αχαρνών η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των πολιτών. Ακολούθησαν τμήματα πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και στη συνέχεια παρέλασαν μαθήτριες και μαθητές των σχολείων των Αχαρνών. Οι πολίτες χειροκρότησαν θερμά τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς ενεργούς πολίτες του τόπου. Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Β. Οικονόμου και Ν. Αθανασίου, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτιστικών και εθνοτοπικών συλλόγων.

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός υπογράμμισε το μεγαλείο του ελληνικού λαού ο οποίος αρνήθηκε να υποταγεί και αντιστάθηκε ένδοξα και σθεναρά απέναντι στον ολοκληρωτισμό. «Αυτό θα πρέπει να μένει πάντα στη συνείδησή μας. Να αντλούμε δύναμη από το μήνυμα της Εθνικής επετείου και να συνειδητοποιούμε πως έτσι θα πρέπει να πορευτούμε για να σταθούμε όρθιοι απέναντι στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της εποχής μας. Εύχομαι σε κάθε συνδημότη με δύναμη και πίστη να προχωράει μπροστά στο δρόμο της προόδου, της ομοψυχίας και της ευημερίας με τη Γαλανόλευκη να κυματίζει αγέρωχα», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ