• 213-2072300-2

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Αχαρνών


Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Αχαρνών


Με τις δέουσες τιμές και τον προσήκοντα σεβασμό προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στις δύο δημοτικές ενότητες των Αχαρνών. Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με την προσέλευση μαθητών, συλλόγων, φορέων και επισήμων στην πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχαρνών, η οποία τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία πλήθους κόσμου. Ως είθισται στο τέλος της Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από την Λευκοθέα-Ελπίδα Παγώνα, φοιτήτρια της  Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησε η στέψη της προτομής του Μενιδιάτη αγωνιστή της Επανάστασης Μήτρου Λέκκα και στη συνέχεια, πομπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αχαρνών και συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, κατευθύνθηκε στο Μνημείο Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση. Οι εκδηλώσεις μνήμης  ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον, από το Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό, τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, των στρατιωτικών, αστυνομικών και λοιπών  αρχών και με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων στη Δημοτική Ενότητα Αχαρνών έγινε με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, ενώπιον των επισήμων, επί της οδού Φιλαδελφείας. Η παρέλαση άνοιξε ρυθμικά από τη Φιλαρμονική η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των πολιτών. Τα νιάτα των Αχαρνών και οι τοπικοί σύλλογοι παρέλασαν με δυναμισμό και πίστη στα ιδανικά των προγόνων μας, δίνοντας ελπιδοφόρο μήνυμα συνέχειας των διδαχών των ηρώων για ελευθερία, ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση.

 

Νωρίτερα, στη Δημοτική Ενότητα Θρακομακεδόνων είχε τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδας όπου η φοιτήτρια Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, Αναστασία-Βιργινία Ορφανουδάκη εκφώνησε τον Πανηγυρικό. Ακολούθησε η παρέλαση σχολείων και συλλόγων της περιοχής.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν: ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Χάρης Δαμάσκος, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτιστικών και εθνοτοπικών συλλόγων.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός τόνισε: "Ο αγώνας που έδωσαν οι πρόγονοί μας ξεκίνησε από τον πόθο της απελευθέρωσης, από επιθυμία για ανεξαρτησία, δημοκρατία και ειρήνη. Για μια νέα αρχή που σηματοδότησε την ύπαρξη του νέου Ελληνικού κράτους, αλλά και τη νέα κατεύθυνση που πήρε όλη η Ευρώπη.Η χώρα μας ποτέ δεν σταμάτησε να είναι υπέρμαχος αυτών των ιδανικών και να αγωνίζεται με κάθε τρόπο για την προάσπισή τους. Αυτό παραμένει το καθήκον μας. Η φετινή επέτειος και το μήνυμα του Ευαγγελισμού ας αποτελέσει και πάλι έμπνευση στην κοινή προσπάθεια για να εδραιωθούν οι πανανθρώπινες αξίες.".

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ