• 213-2072300-2

Ευχαριστήρια δήλωση του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού προς προσωπικό και εθελοντές


Ευχαριστήρια δήλωση του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού προς προσωπικό και εθελοντές


«Συμπληρώθηκαν έντεκα μέρες από τη μέρα που ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου, η οποία άφησε βαθιές πληγές στον Δήμο μας. Ευτυχώς η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους εδώ, χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Καταστράφηκαν όμως περιουσίες, καταστράφηκε μια μεγάλη δασική έκταση, κάηκαν ζώα αδέσποτα και δεσποζόμενα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς και την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης της κρίσης, θα αποφανθούν σύντομα οι αρμόδιοι φορείς.

Στην κρίση μας βοήθησαν πολλοί. Δήμοι, φορείς, εταιρείες κ.α. Αυτή τη στιγμή όμως εγώ προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους απλούς ανθρώπους συνέδραμαν τόσο στην αντιμετώπιση της φωτιάς, όσο και όσους βοήθησαν στην κρίση που ακολούθησε. Οι μεμονωμένοι εθελοντές και οι εθελοντικές οργανώσεις που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς έπαιξαν καταλυτικό ρόλο να σωθούν περιουσίες. Μαζί με το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δήμου έμειναν και πάλεψαν προσπαθώντας να σώσουν σπίτια, επιχειρήσεις, κήπους και καλλιέργειες. Είδα με τα μάτια μου πολλά παιδιά να παλεύουν να μη χαθεί ένα δέντρο, είδα υπαλλήλους να σβήνουν φωτιές για ώρες. Μπορώ να σας απαριθμήσω δεκάδες ακόμη παραδείγματα.

Η επόμενη μέρα βρήκε πάλι εθελοντές και δημοτικούς υπαλλήλους στο δρόμο. Μαζεύοντας είδη πρώτης ανάγκης, συγκεντρώνοντας και κατανέμοντας κάθε προσφορά βοήθειας, φροντίζοντας για τη σίτιση πυρόπληκτων, πυροσβεστών και αστυνομικών που εξακολουθούσαν να επιχειρούν. Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες από το επόμενο πρωί ξεκίνησαν την προετοιμασία για να τρέξουν όλες οι διαδικασίες, για αποζημιώσεις, καταγραφές, επιδιορθώσεις, αποκαταστάσεις. Μια σύνθετη υπόθεση που απαιτεί πολλή δουλειά και συνεργασία. Λίγες μόλις μέρες χρειάστηκαν για να πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος όγκος εργασιών, που ίσως ανακουφίσει λίγο τους πληγέντες συνδημότες μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εθελοντές και προσωπικό είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους δώσουμε. Ξέρουμε όμως πως δεν θέλουν κάτι παραπάνω. Η διάθεση προσφοράς, η ενσυναίσθηση και το πνεύμα αλληλεγγύης ήταν τα όπλα μας στη μάχη με την πυρκαγιά, θα είναι τα όπλα μας και στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να ξαναφτιάξουμε ό,τι χάσαμε».


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ