• 213-2072300-2

Επιμελητήριο και Περιφέρεια στο πλευρό επιχειρήσεων και πληγέντων του Δήμου Αχαρνών


Επιμελητήριο και Περιφέρεια στο πλευρό επιχειρήσεων και πληγέντων του Δήμου Αχαρνών


Την έμπρακτη στήριξή τους στους πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών του Δήμου Αχαρνών επιβεβαίωσαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (26/8) το Επιμελητήριο και η Περιφέρεια.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός υποδέχτηκε τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Κεντρικής Επιτροπής Επιμελητηρίων Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, αλλά και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ενώ αφορμή αποτέλεσε η πρωτοβουλία του ΕΕΑ να προσφέρει οικονομική στήριξη 100.000 ευρώ στις πληγείσες από τις πυρκαγιές επιχειρήσεις της Βαρυμπόμπης. 

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ακόμη οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής της ΝΔ Β. Οικονόμου και Ελληνικής Λύσης Α. Μυλωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ Γ. Καββαθάς οι αντιπρόεδροι του ΕΕΑ Ν. Γρέντζελος και Η. Μάνδρος, μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου και οι Αντιδήμαρχοι Α. Αραμπαντζής, Γ. Πετάκος και Σ. Τοπαλίδης.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός στάθηκε στο μήνυμα που στέλνουν τέτοιου είδους κινήσεις αλληλεγγύης: «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται σήμερα εδώ, τον πρόεδρο κ. Χατζηθεοδοσίου για την πρωτοβουλία στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής μας που έχουν πληγεί, τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, τους βουλευτές μας, τον Αντιπεριφερειάρχη. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τις Αχαρνές τέτοιες κινήσεις έχουν συμβολική, αλλά και ουσιαστική σημασία, γιατί μπορούν να βοηθήσουν να δημιουργηθούν ξανά όσα χάθηκαν. Ιδιαίτερα για τους πληγέντες επιχειρηματίες είναι σημαντικό να νοιώθουν πως είμαστε όλοι δίπλα τους για να επιστρέψουν στη δραστηριότητά τους και το Επιμελητήριο και οι άνθρωποί του το κάνουν πράξη.

»Περάσαμε μια δύσκολη κατάσταση, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες, αλλά με πολλές καταστροφές. Κοιτάζουμε ήδη την επόμενη μέρα, που θα είναι εξίσου δύσκολη. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, με τον οποίο η συνεργασία μας είναι διαρκής αυτό το διάστημα, με στόχο να προχωρήσουμε σε έργα απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, την αντιπλημμυρική θωράκιση, την αποκατάσταση των υποδομών. Με μεγάλη μου χαρά άκουσα σήμερα και ότι θα διαθέσει ένα ποσό 2,5 εκατ. ευρώ για οδοποιία, κάτι που θα μας δώσει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα. Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε ένα λεπτό και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι. Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας». 

Πατούλης: Προτεραιότητα στους πληγέντες δήμους και χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση οδοποιίας

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον κ. Χατζηθεοδοσίου για την ανάληψη της προεδρίας της ΚΕΕ, αλλά και για την πρωτοβουλία προσφοράς στις πληγείσες επιχειρήσεις. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό για την πολύ καλή συνεργασία στη διαχείριση της πυρκαγιάς, αλλά και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου που συνέδραμαν την κρίσιμη περίοδο. «Είναι μια επίσκεψη μετά τη μάχη με έναν εχθρό που με ταχύτητα και δύναμη κατέτρωγε οτιδήποτε. Τώρα απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να τα επαναφέρουμε. Η ανασυγκρότηση πρέπει να γίνει άμεσα, για να επουλωθούν οι πληγές και να προφυλαχθούμε από νέες. Η επόμενη αγωνία μας είναι τα αντιπλημμυρικά και γι’ αυτό δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ώρα. Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια αρκεί να διασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι και να νομοθετηθούν fasttrack διαδικασίες για να είμαστε όλοι πιο αποτελεσματικοί», είπε ο κ. Πατούλης. Αναφερόμενος δε στα έργα που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Αχαρνών θα έχει απόλυτη προτεραιότητα και σε αυτό το πλαίσιο θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της οδοποιίας με χρηματοδότηση που θα αγγίξει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Καταλήγοντας ευχαρίστησε εθελοντές, προσωπικό και συνεργάτες και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στο δύσκολο έργο.  

Χατζηθεοδοσίου: Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης

«Ως Επιμελητήριο έχουν αποδείξει ότι είμαστε πάντα δίπλα στις περιοχές που πλήττονται. Έτσι και τώρα είμαστε από την πρώτη στιγμή. Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα με αυτό το ποσό, αλλά θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης. ¶λλωστε τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα μέλη μας και βεβαιώνω πως θα πάνε απευθείας στους λογαριασμούς όσων έχουν πληγεί», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου που υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη των Επιμελητηρίων σε οτιδήποτε χρειαστούν οι πληγέντες Δήμοι.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε στην αδήριτη ανάγκη συνεργασίας όλων των πλευρών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά οι συνέπειες της πυρκαγιάς και η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις Αχαρνές και τις άλλες πληγείσες περιοχές.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ