• 213-2072300-2

Επίσκεψη του Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργου Σταμάτη στον Δήμο Αχαρνών και τον οικισμό «Καποτά»


Επίσκεψη του Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργου Σταμάτη στον Δήμο Αχαρνών και τον οικισμό «Καποτά»


Τον Γενικό Γραμματέα Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας  Γιώργο Σταμάτη υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχείο Αχαρνών ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του κ. Σταμάτη για το χρονίζον θέμα του οικισμού «Καποτά». Μετά την αρχική ενημέρωση ο κ. Βρεττός συνόδευσε τον Γενικό Γραμματέα στο χώρο του οικισμού προκειμένου να αποκτήσει ιδία άποψη για την περιοχή. Πρώτος σταθμός ήταν η εκκλησία του Αγίου Σώζοντος, όπου μετά τη σύντομη περιήγηση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις προέδρους των τοπικών συλλόγων. Οι κάτοικοι, αφού αναφέρθηκαν στη βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος, παρέδωσαν εγγράφως τα αιτήματα και τις προτάσεις τους. 

Ο επόμενος σταθμός ήταν το 28ο Δημοτικό Σχολείο που στεγάζεται σε κοντέινερς εντός του οικισμού, όπου ο Δήμαρχος με τον Γενικό Γραμματέα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη διευθύντρια του σχολείου, αλλά και να συνομιλήσουν με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο κ. Σταμάτης τόνισε πως κοινή βούληση όλων είναι να δοθεί επιτέλους μια λύση στο θέμα του οικισμού που φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει τους σεισμόπληκτους πριν 22 χρόνια και όμως παραμένει ακόμη.  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθεί η απογραφή των κατοίκων, ούτως ώστε να μπορέσει το ζήτημα να αντιμετωπιστεί ολιστικά και να βρεθεί τρόπος προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν πρόβλημα και ιδίως οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Γενικό Γραμματέα κ. Σταμάτη για τη σημερινή του επίσκεψη. Στις επαφές που είχαμε διατύπωσε την επιθυμία του να βρεθεί και ο ίδιος στον οικισμό Καποτά και να διαπιστώσει τις ιδιαιτερότητες του ζητήματος. Σήμερα είχε την ευκαιρία να ακούσει προσωπικά τις θέσεις των κατοίκων και να αντιληφθεί ποια ακριβώς είναι η κατάσταση που επικρατεί. Το θέμα με την ύδρευση θα λυθεί, αλλά διαπιστώνεται από όλες τις πλευρές η ανάγκη της απογραφής. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε καθημερινά και ευελπιστώ με τη βοήθεια της πολιτείας να δώσουμε επιτέλους λύση στο πρόβλημα αυτών των ανθρώπων, που τόσα χρόνια είναι αναγκασμένοι να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες», ανέφερε στο περιθώριο της επίσκεψης ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Παρόντες από τον Δήμο Αχαρνών ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σ. Τοπαλίδης, Γ. Πετάκος και Γ. Σιδηρόπουλος, οι οποίοι ασχολούνται με τα θέματα του οικισμού στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ