• 213-2072300-2

Ενημερωτική συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τους βουλευτές της Ανατολικής Αττικής


Ενημερωτική συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τους βουλευτές της Ανατολικής Αττικής


Στην ανάληψη  πρωτοβουλιών με σκοπό την προώθηση κορυφαίων διεκδικήσεων και προτεραιοτήτων του Δήμου Αχαρνών, κατέτεινε η σύσκεψη του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού με τους Βουλευτές που εκλέγονται στην Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου. Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο βουλευτής της Ν.Δ Βασίλης Οικονόμου, εκπρόσωποι των βουλευτών Μάκη Βορίδη, Γεώργιου Βλάχου και Γεωργίας Μαρτίνου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, Πάνος Σκουρολιάκος και Νάσος Αθανασίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ιωάννης Γκιόκας, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης και η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Μαρία Απατζίδη.

Ο Δήμαρχος  Σπύρος Βρεττός ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν, επί δεκαετίες, τις Αχαρνές και πλέον έχει έρθει η στιγμή της επίλυσής τους. Ο κ. Βρεττός έθεσε επί τάπητος τα σημαντικότερα ζητήματα για τα οποία χρειάζεται η στήριξη των εκλεγμένων αντιπροσώπων, ώστε να πάρουν το δρόμο της διευθέτησής
τους.

Αρχικά, ο κ. Βρεττός ενημέρωσε  για τις πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες, αναφέροντας τους χειρισμούς του δήμου, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε αλλά και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής. Όπως, είπε, στο πλαίσιο της αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές ο Δήμος Αχαρνών έχει προχωρήσει σε καθαρισμό και απομάκρυνση όλων των καμένων δέντρων, των καμένων υλικών και των κηπαίων και έχει ζητήσει την υλοποίηση έργων οδοποιίας στη Βαρυμπόμπη.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Αχαρνών μίλησε για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, η οποία αποτελεί προτεραιότητα, λόγω των συχνών και έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή. Αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιούνται, αυτή την περίοδο, στα δύο μεγάλα ρέματα της Εσχατιάς και της Καναπίτσας τονίζοντας  παράλληλα την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να προωθηθούν άμεσα οι, ήδη, έτοιμες μελέτες.    

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σπύρος Βρεττός αναφέρθηκε στις συνεχείς παρεμβάσεις και επαφές της διοίκησης του δήμου με πάγιο αίτημα τη λήψη μέτρων κατά της εγκληματικότητας. Όπως τόνισε, ο δήμος Αχαρνών ζητά να αποτελέσει το επίκεντρο ενός ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛΑΣ, το οποίο θα έχει ως χαρακτηριστικά τη μηδενική ανοχή κατά της εγκληματικότητας, ενώ παράλληλα διεκδικεί καθημερινή παρουσία Αστυνομικών Δυνάμεων, συνεχείς ελέγχους και δράσεις και τη διαρκή παρουσία κλιμακίων της Τροχαίας. Ο κ. Βρεττός έκανε σαφές ότι τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι πολίτες διεκδικούν την λήψη ουσιαστικών και μόνιμων μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους βουλευτές για τις υποβληθείσες προτάσεις του Δήμου Αχαρνών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο Δήμος Αχαρνών έχει καταθέσει 15 προτάσεις σε 8 διαφορετικούς άξονες και αναμένει, πλέον, την αξιολόγησή τους και την έγκρισή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ. Βρεττός ζήτησε την επίσπευση αξιολόγησης των φακέλων του Δήμου ως πυρόπληκτης περιοχής.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προτάσεις έργων του Δήμου προς Περιφέρεια Αττικής, ενημερώνοντας ότι μεταξύ άλλων έχουν κατατεθεί μελέτες για οδοποιία σε όλες τις Πολεοδομικές ενότητες της πόλης, συνολικού ποσού 27 εκατομμυρίων ευρώ όπως και ολοκληρωμένη μελέτη για την Ποιοτική και Ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού της πόλης.

Οι βουλευτές που συμμετείχαν, κατά τις τοποθετήσεις τους, υποσχέθηκαν να αξιοποιήσουν όλες τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον δήμο Αχαρνών.

Σημειώνεται πως μαζί με τον δήμαρχο, παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευθύμιος (Θέμης) Οικονόμου και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιάννης Δημητρακόπουλος.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ