• 213-2072300-2

Εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αχαρνών


Εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αχαρνών


Δίπλα στους δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, βρίσκεται ο Δήμος Αχαρνών, με μια νέα Κοινωνική Δομή που εγκαινίασε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Το Κοινωνικό Φαρμακείο που εδρεύει στο Εμπορικό Κέντρο των Εργατικών Κατοικιών του Προφήτη Ηλία (Αχαρνέων Ιππέων και Μεγάλου Βασιλείου) έρχεται να προστεθεί στις, ήδη, υπάρχουσες κοινωνικές δομές του Δήμου, συνεισφέροντας με τη σειρά του στην προσπάθεια στήριξης όσων συμπολιτών έχουν πραγματική ανάγκη.

Στην προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος στην κοινωνική πολιτική μέσω  των κοινωνικών του δομών αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.  Στην έναρξη, ο κ. Βρεττός ευχαρίστησε τον  αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής Γιώργο Πετάκο και τους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας για την υλοποίηση της δομής, η οποία για πολλά χρόνια παρέμενε στην ιδέα και με τη δική τους προσπάθεια μετουσιώθηκε σε πράξη. Παράλληλα, ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για τη χρηματοδότηση της δομής από την Περιφέρεια μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

«Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι μόνο η αρχή. Ως δήμος σχεδιάζουμε να λειτουργήσουμε, στο άμεσο μέλλον, κι άλλες δομές με σκοπό τη στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών συμπολιτών μας των οποίων οι ανάγκες  διαρκώς αυξάνονται. Στόχος μας είναι οι κοινωνικές παροχές του δήμου  να εμπλουτιστούν με νέες παρά τη γραφειοκρατία που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως δημοτική αρχή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της ομιλία του, ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε στην αείμνηστη Ελένη Σαχσανίδη, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, η οποία είχε εργαστεί εντατικά για τη δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, όπως είχε πράξει και γι’ άλλες δομές. «Ήταν ένα όνειρό της που έγινε πράξη», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο κ. Βρεττός ευχαρίστησε όσους στήριξαν τη λειτουργία της δομής, προσφέροντας φάρμακα και εθελοντική εργασία. Πρόκειται για τοπικούς φαρμακοποιούς, κοινωνικούς φορείς και δημότες που στήριξαν πολλαπλώς την προσπάθεια του Δήμου.

Στον χαιρετισμό του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Πετάκος, παρέθεσε στοιχεία για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, τα οποία αποδεικνύουν τη χρησιμότητα τη δομής. Συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αχαρνών, στους λίγους μήνες λειτουργίας του, εξυπηρετεί σταθερά 50 άτομα και εκτάκτως έχει προσφέρει στήριξη σε 90 δημότες. Επιπλέον, έχει χορηγήσει 12 αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα με ειδικές ανάγκες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, Εκτός από την παροχή φαρμάκων και παραφαρμακευτικού υλικού στο Κοινωνικό Φαρμακείο παρέχεται συμβουλευτική ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη από την κοινωνική λειτουργό σε όσους το έχουν ανάγκη. Επιπλέον, το Κοινωνικό Φαρμακείο συμμετείχε με επιτυχία στην ανακούφιση των πυρόπληκτων του Αυγούστου, παρέχοντας υγειονομικό υλικό και συμβουλευτική υποστήριξη.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους σύσσωμη η διοίκηση του δήμου Αχαρνών, ο βουλευτής Αν. Αττικής Βασίλης Οικονόμου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θανάσης Κατσιγιάννης και Γεωργία Βλάχου καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων του τόπου.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ