• 213-2072300-2

Δενδροφύτευση του δήμου Αχαρνών με τη We4all στον Κόκκινο Μύλο


Δενδροφύτευση του δήμου Αχαρνών με τη We4all στον Κόκκινο Μύλο


Δενδροφύτευση με τη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών και της περιβαλλοντικής οργάνωσης we4all και με τη χορηγία του Ομίλου εταιρειών Golden Star Ferries, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στην οδό Λαϊκών Αγώνων στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου.

Συνολικά φυτεύτηκαν 300 δενδρύλλια όπως πικροδάφνες, χαρουπιές, λαντάνες κ.α με σκοπό τη δημιουργία πράσινου σ΄ έναν κοινόχρηστο χώρο που μέχρι πρότινος έμενε ανεκμετάλλευτος. Πρόκειται για τη 2η δενδροφύτευση στο σημείο όπου πρόκειται να τοποθετηθούν συνολικά 1000 δένδρα. Η επιλογή των φυτών δεν έγινε τυχαία καθώς πρόκειται  για θάμνους με σχετικά γρήγορη ανάπτυξη και καλλωπιστική αξία. 

Στον χαιρετισμό της δράσης ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Νίκος Ξαγοράρης ευχαρίστησε τη We4all για τις συνεχείς δράσεις, το τελευταίο ενάμιση έτος, στον δήμο. «Με τη στήριξη του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού οι δράσεις θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν, καθώς στόχος μετά και τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού είναι η ενίσχυση του πρασίνου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια συνεργασίας με εθελοντικές ομάδες, με στόχο να γίνει πραγματικότητα το όραμα του Δημάρχου για μια βιώσιμη και πράσινη πόλη », τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξαγοράρης.

Η We4All είναι ένας μη κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2018, μετά από την καταστροφή στο Μάτι.  Οι δράσεις αυτές αποτελούν κομμάτι της επιχείρησης “Πράσινη Αττική” της We4All. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου για τους πολίτες αλλά και ταυτόχρονα οι δράσεις της We4All να αποτελούν ένα ακόμη βήμα κάθε φορά για την ανάκαμψη του περιβάλλοντος σε επίπεδο δενδροφύτευσης αλλά και καθαρισμού δασών και παραλιών. 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ