Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων πραγματοποίησε το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αχαρνών
Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, οι υπάλληλοι του Παραρτήματος Ρομά του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αχαρνών συμμετείχαν κατόπιν πρόσκλησης  σε τηλεδιάσκεψη με το  Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με  θέμα "Λειτουργία παραρτημάτων Ρομά στην Αττική - Covid19". Σκοπός της συνάντησης ήταν να διαπιστωθεί ο  τρόπος με τον οποίο επηρεάστηκε ο πληθυσμός  Ρομά στην Αττική κατά την περίοδο ισχύος των αυξημένων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιου covid-19 στην Αττική, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν την καλή λειτουργία των παραρτημάτων αυτή την περίοδο. Τη συζήτηση συντόνιζαν ο κ. Σταμάτης Γεώργιος και η κα. Καραγιάννη Αλεξάνδρα από το Γραφείο Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν και τα Παραρτήματα Ρομά και άλλων περιοχών της Αθήνας όπως του Ιλίου, του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, της Αγίας Βαρβάρας, της Φυλής, των Μεγάρων, των Σπάτων-Αρτέμιδας, της Αθήνας και του Ζεφυρίου. Έγινε ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και επιπλέον τέθηκαν προβληματισμοί σχετικά με την υποστήριξη των ατόμων Ρομά κυρίως στον τομέα της εργασίας και της εκπαίδευσης αλλά και των αστικοδημοτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και αποτελούν τροχοπέδη στη λήψη των επιδομάτων κ.ά.. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με υποσχέσεις για μελλοντική τηλεδιάσκεψη αναφορικά με την επίλυση των  προβλημάτων  του πληθυσμού των Ρομά  καθώς και την εκπαίδευση των υπαλλήλων των Παραρτημάτων Ρομά ως προς τη διαχείρισή τους.      

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.