Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Νέα εποχή για τον Δήμο Αχαρνών


Πολύμηνες διεργασίες και επαφές καρποφόρησαν και άνοιξαν επιτέλους, μετά πολλά χρόνια αδράνειας, τον δρόμο του Δήμου Αχαρνών για να επικεντρωθεί επιτέλους στους Δημότες του και όχι στις συσσωρευμένες δανειακές υποχρεώσεις των προηγούμενων ετών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός και οι συνεργάτες του εξασφάλισαν τη δέσμευση χρηματοδότησης περίπου 17 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η συγκεκριμένη επιχορήγηση μπαίνει αρχικά σε πρώτη φάση ως λογιστική τακτοποίηση για να ισοσκελίσει ο προϋπολογισμός, δηλαδή να καλυφθεί το κενό που υπάρχει ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδα του προϋπολογισμού του 2020, εγκρίνεται και στην συνέχεια το Υπουργείο αναλαμβάνει να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου, τις οποίες ήδη τις γνωρίζει και τις έχει καταγεγραμμένες.

Πρόκειται για επιχορήγηση ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΠΙΣΩ και φυσικά ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ. Είναι μία οικονομική ανάσα για τον Δήμο Αχαρνών για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει, με την προϋπόθεση να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας της προγραμματικής σύμβασης. Ενδεικτικά το αντίστοιχο κενό στον προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, ήταν περίπου 20 εκατομμύρια.

Επίσης τα χρήματα αυτά θα διατεθούν τμηματικά προς τους δικαιούχους και όχι προς τον Δήμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αχαρνών βρίσκεται υπό επιτήρηση (Παρατηρητήριο) από το 2016 καθώς δε μπορεί να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος Αχαρνών θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ενώ θα χρειαστεί την έγκριση του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου για να επισπευστεί η διαδικασία.

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.