Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Ο Δήμος Αχαρνών αναλαμβάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού


 

 

 

 

 

Εξαιρετική και ιδιαίτερα εποικοδομητική αποδεικνύεται η σχέση συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Αχαρνών με τη Γενική Γραμματεία όπως αποδεικνύεται και από τις εξελίξεις στο θέμα των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού.  Αλλωστε αυτό επιβεβαιώθηκε και προ ολίγων ημερών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης (στις 6/3) του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού στον υφυπουργό κ. Αυγενάκη.

 

Η συνάντηση η οποία είχε ευρύτατη ατζέντα αποτέλεσε την απαρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας σε πολλά πεδία δράσης. Ένα εξ αυτών ήταν και η αξιοποίηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας φάνηκαν στην ταχύτατη αντίδραση στο θέμα που προέκυψε με τις ανοιχτές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού τις προηγούμενες μέρες, καθώς αποτέλεσαν σημείο συνάθροισης πολλών δημοτών. Μετά από νέα μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία συμφωνήθηκε να κλείσουν άμεσα οι εγκαταστάσεις, προκειμένου να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία και να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος διάδοσης του κορονοϊού. Ακολούθησε η επικοινωνία του Αντιδημάρχου Γιώργου Σιδηρόπουλου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ για τις αρμόζουσες ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε την Τετάρτη και η επίσημη έγκριση από τη Γενική Γραμματεία, στην οποία έχει παραχωρηθεί όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού. Ουσιαστικά με την κίνηση αυτή ο Δήμος Αχαρνών για ΠΡΩΤΗ φορά λαμβάνει την επίσημη εξουσιοδότηση να τοποθετήσει για πρώτη φορά νέες κλειδαριές και να είναι αυτός o τηρητής της νομιμότητας των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, αναλαμβάνοντας συνάμα την περίφραξη και τη φύλαξή τους.

 

 

 

Η επιστολή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς τον Δήμαρχο Αχαρνών:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Εν όψει αφενός του πρωταρχικού στόχου, που αποτελεί η προάσπιση της δημόσιας υγείας και της περαιτέρω ανάσχεσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, αφετέρου των προβλέψεων της ΠΝΠ από 25/02/2020 (ΦΕΚ Α΄ 42/25-02-2020), άρθρο πρώτο παρ.1 & 2 περ. στ΄, εν αναμονή της έκδοσης σχετικής Υπουργικής Απόφασης για το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στην ΓΓΑ, ζητούμε όπως προβείτε σε κάθε επείγον και προληπτικό μέτρο που απαιτείται για την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και την αποφυγή κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού που ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.
Ειδικότερα:

  • στην άμεση σφράγιση των εγκαταστάσεων και την προφύλαξή τους από ενδεχόμενες παραβιάσεις με την τοποθέτηση νέων κλειδαριών και λουκέτων, επίσης την τοποθέτηση συρματοπλέγματος σε όλο το μήκος των εγκαταστάσεων εξωτερικά,
  •  στην αφαίρεση κάθε αθλητικού υλικού ή τμήματος αθλητικού υλικού (πχ στεφάνια ή άλλα όργανα άθλησης ή γυμναστικής) προκειμένου να μην είναι εφικτή η άμεση χρήση τους από οποιονδήποτε
  • στην κατά το μέτρο αρμοδιότητάς σας φύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων με προσωπικό που θα διατεθεί από την οικεία Δημοτική Αστυνομία.
    Με εκτίμηση,

     

Λευτέρης Αυγενάκης
Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού»

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.