Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Νέα ενημέρωση μαθητών για τα αδέσποτα ζώα και τη φιλοζωία


 Μία ακόμη δράση ενημέρωσης πραγματοποίησε ο Δήμος Αχαρνών σχετικά με τη φιλοξενία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων. Συγκεκριμένα στελέχη του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής και Τουριστικής Ανάπτυξης επισκέφθηκαν το 25ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όπου και είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τον τομέα δράσης τους. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στους κανόνες που πρέπει να διέπουν τη φροντίδα και τη φιλοξενία των δεσποζόμενων ζώων, καθώς και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται για κάθε οικογένεια. Επίσης αναφέρθηκαν εκτενώς στις ενέργειες που επιβάλλεται να κάνουν όταν πρέπει να διαχειριστούν ένα αδέσποτο ζώο, τους φορείς που δραστηριοποιούνται σχετικά, αλλά και στο φιλοζωικό κίνημα.

Πρόκειται για μια σειρά από δράσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στα σχολεία των Αχαρνών και τις οποίες οι μαθητές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δραστήριο φιλοζωικό κίνημα, βασισμένο στη γνώση του θέματος.  

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.