Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Ανακοίνωση Δήμου Αχαρνών για την πυρκαγιά στη Λεωφόρο Πάρνηθος


 

Ο Δήμος Αχαρνών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Πολιτικής Προστασίας για την άμεση επέμβαση και κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κολώνα της ΔΕΗ, στη Λεωφόρο Πάρνηθος στο ύψος του Μεσονυχίου.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών και οι συνεργάτες του έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο για να ενημερωθούν αλλά και να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) τόσο στην περιοχή των Αχαρνών όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο Δήμος Αχαρνών συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Τέλος, ο Δήμος Αχαρνών θέλει να συγχαρεί τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αχαρνών για την άμεση ανταπόκριση αλλά και τη συμβολή τους στο έργο της Πυροσβεστικης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.