Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Καθημερινό αγώνα για την καθαριότητα δίνει η νέα Δημοτική Αρχή


 

 

 

 

 

Μια τεράστια προσπάθεια ευρείας κλίμακας πραγματοποιεί από τις αρχές του Σεπτεμβρίου η νέα Δημοτική Αρχή στον τομέα της καθαριότητας. Ένας τομέας κρίσιμος για κάθε τοπική κοινωνία και με πάρα πολλά προβλήματα όσον αφορά τις Αχαρνές. Αποτελούσε δε μία από τις σημαντικότερες δεσμεύσεις του νέου Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού, καθώς καθημερινά γινόταν αποδέκτης των προβλημάτων των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Πετάκος ανέλαβε το δύσκολο έργο να εξομαλύνει αρχικά την κατάσταση. Μια αποστολή ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς τροχοπέδη αποτελούσε το γεγονός πως πολλά από τα απαραίτητα οχήματα βρίσκονταν εκτός λειτουργίας.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων. Έως τις 2 Σεπτεμβρίου σε κίνηση ήταν από τα 17 απορριμματοφόρα μόλις τα 6, αριθμός που υπερδιπλασιάστηκε καθώς στις 10 Σεπτεμβρίου πλέον βρίσκονται σε κίνηση τα 13. Στον ίδιο τομέα τα 25 δρομολόγια που θα έπρεπε να πραγματοποιούνται γίνονταν με αραιότερη συχνότητα, ενώ πλέον η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται.

Στον τομέα της αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων από τις 4 αρπάγες δεν λειτουργούσε καμία, ενώ τώρα επισκευάστηκε και λειτουργεί μία. Επιπροσθέτως, από τα πέντε φορτηγά παραμένουν σε λειτουργία δύο και ένα JCB (από τα τρία).   

Πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται όσον αφορά τα πλυντήρια κάδων, τα οποία δεν λειτουργούν. Τέλος στον τομέα Περιβάλλοντος από τις 4 υδροφόρες λειτουργεί μόνο η μία, ενώ από τα 3 σάρωθρα πλέον λειτουργούν δύο αντί του ενός μέχρι πριν λίγες μέρες.

Στο σύντομο διάστημα από την ανάληψη των ηνίων του Δήμου από τη νέα Δημοτική Αρχή έχουν καταβληθεί υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό και τη διοίκηση, ούτως ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. Σε αυτό το πλαίσιο τις προηγούμενες μέρες δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, προκειμένου να  είναι σε άριστη κατάσταση για να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Βέβαια ο τεράστιος όγκος σκουπιδιών, καθώς και τα ελλιπή μέσα δεν αφήνουν περιθώρια.

Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός, o Αντιδήμαρχος κ. Πετάκος και οι συνεργάτες τους είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν την εικόνα της πόλης με κάθε πρόσφορο μέσο. Για το σκοπό αυτό άλλωστε ο ίδιος ο κ. Βρεττός έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με κάθε αρχή και φορέα, που μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.