Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Καλοκαιρινή Δράση "Όσα φέρνει… το νερό"


 

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2019
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας στα πλαίσια των καλοκαιρινών δράσεων θα υλοποιήσει από  Πέμπτη  27 Ιουνίου έως Πέμπτη  11 Ιουλίου του 2019, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών  με τίτλο: «ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ…ΤΟ ΝΕΡΟ».

Στο πρόγραμμα τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες ψυχαγωγίας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης όπως αφήγηση παραμυθιού, παρουσίαση βιβλίου, ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων και ποιημάτων, δραματοποίηση, χορό, τραγούδι και εικαστικό εργαστήρι θα ταξιδέψουν στους υδάτινους κόσμους και θα γνωρίσουν το νερό σαν παγκόσμιο αγαθό,  σαν φορέα  πολιτισμού και πηγή έμπνευσης καλλιτεχνών αλλά και θα προβληματιστούν σε θέματα όπως η λειψυδρία, η ρύπανση και η ορθολογική τους διαχείριση.

Η τελευταία μέρα όπως πάντα θα είναι μέρα γιορτής. Μέσα από τη θεατρική πράξη και με ζωντανή μουσική  τα παιδιά με τη βοήθεια της Νεράιδας του Κάραβου θα σώσουν τον ποταμό Κηφισό.

Σε αυτό το μαγικό ταξίδι  έχουμε συνοδοιπόρους  τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου , την υπηρεσία Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΕΥΔΑΠ που μας παρείχε σχετικό εκπαιδευτικό υλικό, μουσικούς από το Ωδείο Αχαρνών (ΔΗΚΕΑ), τον συγγραφέα κο Παπαθεοδώρου από τις εκδόσεις Καστανιώτη καθώς και  εθελοντές εκπαιδευτικούς, εικαστικούς, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού και  παραμυθάδες.

Χώρος : Βιβλιοθήκη - Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας 1ος όροφος, Φιλαδελφείας 217 . Στάση Θολωτός Τάφος  (πρώην 5η στάση Κόκκινου Μύλου).

Πληροφορίες στο τηλ. 210-2322878 .
Λόγω  μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας .

Απαραίτητη η αίτηση συμμετοχής .

  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.