Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Εξωραϊσμός και φύτευση φυτών στην περιοχή του Αγίου Πέτρου


 

 

 

Καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και φύτευση λουλουδιών και φυτών χαμηλής βλάστησης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αχαρνών στην περιοχή του Αγίου Πέτρου.

Τους εργαζόμενους, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εργασίες που πραγματοποιούνται, κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, καθώς και για το πρόγραμμα εξωραϊσμού της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αχαρνών και σε άλλες περιοχές του Δήμου Αχαρνών.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή του Αγίου Πέτρου, ο  Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν  την ικανοποίηση τους για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή τους, ενώ δήλωσε σχετικά:
"Η βελτίωση της εικόνας της πόλης μας είναι μια συλλογική προσπάθεια, τόσο των εργαζομένων στον Δήμο Αχαρνών και της δημοτικής αρχής, όσο και των απλών πολιτών. Θα πρέπει ως πολίτες να βάλουμε στο περιθώριο νοοτροπίες και ενέργειες που υπονομεύουν την εικόνα της πόλης. Νοοτροπίες και ενέργειες όπως: η ανεξέλεγκτη απόθεση μπαζών και ογκωδών αντικειμένων, η μη τήρηση κανόνων στην απόθεση απορριμμάτων (ανακυκλώσιμων και μη), η καταστροφή ή/και κλοπή φυτών και λουλουδιών από κοινόχρηστους χώρους, η φθορά δημόσιας περιουσίας κ.ά, ενώ έίναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο να διαπιστώνεις ότι δεν είναι λίγοι οι πολίτες που φροντίζουν και μεριμνούν για τους κοινόχρηστους χώρους της γειτονιάς τους,.
Μέσω της συλλογικής προσπάθειας είναι δυνατό να επιτευχθεί ο κάθε στόχος, διαφορετικά η κάθε ενέργεια ή δράση κινδυνεύει να λάβει τον χαρακτήρα του ανώφελου.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.