Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη από το Πνευματικό Κέντρο Θρακ/νων


 

Καλωσορίζοντας την Ανοιξη το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων ανακοίνωσε ένα αφιέρωμα σε  έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους λυρικούς του θεάτρου και του κινηματογράφου σε εθνικό και διεθνές πλαίσιο, τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει, θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια και προβολές ταινιών και θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο του Πνευματικού  Κέντρου Θρακομακεδόνων σύμφωνα με το πρόγραμμα:


Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:00
Θεατρική παράσταση, "Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη".

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30
Σεμινάριο εκφοράς του λόγου, με τον Δήμο Αβδελιώδη.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:30
Κινηματογραφική ταινία, "Το Δέντρο που πληγώναμε".

Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και ώρα 20:00
Θεατρική παράσταση, "Το Αμάρτημα της Μητρός μου".

Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 19:00
Κινηματογραφική ταινία, "Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων".

Ο Δήμος Αβδελιώδης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, έχει συνδέσει το όνομά του με πρωτοποριακές και διακεκριμένες θεατρικές παραστάσεις που άνοιξαν νέους δημιουργικούς δρόμους στη θεατρική τέχνη σε εθνικό και διεθνές πλαίσιο.

Στις πιο πρόσφατες, την "Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη" - που  ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο με τη συνεργασία του ΚΘΒΕ - παρουσίασε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, αλλά και της ερευνητικής φιλολογίας, την απαγγελία της αρχαίας ελληνικής με την δική του μέθοδο, ώστε να ακούγεται σαν φυσική και ζωντανή γλώσσα, αλλάζοντας ριζικά τη σχέση μας με τα αρχαία ελληνικά κείμενα.

 Η είσοδος στις θεατρικές παραστάσεις στις 4 Μαρτίου και 1 Απριλίου είναι 5 ευρώ, ενώ η είσοδος στις υπόλοιπες εκδηλώσεις (σεμινάριο και προβολές ταινιών) είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

Σχετικά Αρχεία

  • Δήμος Αβδελιώδης

    • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.