Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Οι περιοχές με ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Αχαρνών
Ολοκληρώθηκε για το 2016 η τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστριών για τα αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία του Δήμου Αχαρνών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αντιδημαρχίας Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη – που είναι η καθ' ύλη αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων - οι ταΐστρες και ποτίστρες τοποθετήθηκαν στις εξής περιοχές: Αγία ¶ννα, Κόκκινος Μύλος, πλατεία Δημαρχείου, κεντρική πλατεία Αχαρνών, πλατεία Καράβου, Νέο Νεκροταφείο, Λαθέα και Ολυμπιακό Χωριό.

Η τοποθέτηση ταϊστρών  και ποτιστριών θα συνεχιστεί και το 2017 σε επιπλέον σημεία του Δήμου Αχαρνών, ενώ από την  Αντιδημαρχία Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη έχει δημιουργηθεί και ειδική κατηγορία στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις δράσεις και τη ισχύουσα νομοθεσία διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αχαρνών, εξακολουθεί και συνεργάζεται με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.), το οποίο διαθέτει πλήρες κτηνιατρικό εξοπλισμό, χώρους διανομής, χώρο εκτόνωσης των ζώων, ειδικά οχήματα περισυλλογής και ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης ζώων.

Σε περίπτωση που κάποιος δημότης του Δήμου Αχαρνών εντοπίσει τραυματισμένο ζώο ή θεωρεί ότι ένα αδέσποτο ζώο χρήζει βοήθειας, τότε μπορεί να επικοινωνήσει με το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αχαρνών στο τηλέφωνο: 213 2072 383, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες για να αναφέρει το περιστατικό.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.