Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια"


 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας, η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων.  Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ενημερωτικής Εκστρατείας για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων που διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε η Δρ. Στυλιανή Συμπάρδη, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Δ/ντρια Α’ Παθολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Ελευσίνας «Θριάσιο». Η κα Συμπάρδη αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικά είναι τα αντιβιοτικά για την υγεία μας, καθώς σώζουν εκατομμύρια ζωές από τις λοιμώξεις που προκαλούν τα μικρόβια, αλλά και πόσο καταστροφική είναι η υπερκατανάλωση τους, καθώς αυτή οδηγεί σε ανάπτυξη αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά, με συνέπεια όταν θα τα χρειαζόμαστε πραγματικά να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, γιατί δεν θα είναι πλέον δραστικά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Ελένη Σαχσανίδη, η οποία τόνισε ότι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να έχουμε υγιείς πολίτες και τόνισε ότι πρόκειται να γίνουν και άλλες δράσεις με σκοπό την προαγωγή της υγείας των δημοτών μας .Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κα Μερόπη Σαράντου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.
Ακολούθησε συζήτηση με πολλές ερωτήσεις από το κοινό, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε η μεγάλη αλήθεια: μειώνοντας την άσκοπη κατανάλωση των αντιβιοτικών, τα ανθεκτικά μικρόβια ξαναγίνονται ευαίσθητα στα αντιβιοτικά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η κα Παναγιώτα Γιαννάκου πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Αχαρνών, και μέλη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος και του Συλλόγου  Τριτέκνων "Η Ζεστή Αγκαλιά".

 

   
   
   

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.