Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Οι φοιτητές του ΕΜΠ παρουσιάζουν τις μεταπτυχιακές τους εργασίες


 
Παρουσίαση των μεταπτυχιακών εργασιών του μαθήματος "Προσεγγίσεις του εφαρμοσμένου σχεδιασμού στην Ελλάδα" από τους φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αχαρνών.

Σκοπός του μαθήματος είναι η κατά το δυνατόν σφαιρική και συστηματική προσέγγιση πρακτικών ζητημάτων εφαρμογής του σχεδιασμού στην Ελλάδα, στην κλίμακα του αστικού χώρου. Το μάθημα εστιάζει το ενδιαφέρον του σε ένα πραγματικό πρόβλημα πολεοδομικού αστικού σχεδιασμού, για το οποίο οι σπουδαστές καλούνται ενεργώντας ως "μελετητές σχεδιαστές" του χώρου, στη βάση της διεπιστημονικής προσέγγισης των ζητημάτων του χώρου, να διατυπώσουν και να υποστηρίξουν κατάλληλες προτάσεις.

Μελέτη περίπτωσης για την άσκηση του εφαρμοσμένου πολεοδομικού – αστικού σχεδιασμού αποτελεί ο Δήμος Αχαρνών στο σύνολό του.
Η διδακτική ομάδα παρέχει τον κύριο όγκο των βασικών αναλυτικών δεδομένων και στοιχείων που αφορούν αυτή την περιοχή μελέτης και είναι απαραίτητα για την πορεία της άσκησης.

Από τους σπουδαστές ζητείται να διατρέξουν (ενεργώντας ως ενιαία διεπιστημονική ομάδα, που συγκροτείται από επιμέρους σπουδαστικές υποομάδες με θεματική εξειδίκευση), τα κύρια στάδια ενός σχεδιασμού πολεοδομικής κλίμακας, με σκοπό να καταλήξουν στη διατύπωση μιας ενιαίας πρότασης για την περιοχή μελέτης, διατυπωμένης σε σύνολο σχεδίων και κειμένων.

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Β’: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014 – 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Ιουλίου 2015
ώρα 11.00 – 14.00
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αχαρνών

Προσεγγίσεις του εφαρμοσμένου σχεδιασμού στην Ελλάδα

Διδάσκοντες: Κ. Σερράος • Ε. Κλαμπατσέα

Σύμβουλοι: Α. Αραβαντινός (χρήσεις γης – κέντρα) • Θ. Βλαστός – Ε. Μπακογιάννης (βιώσιμη κινητικότητα) • Β. Καρβουντζή – M. Παπαβασιλείου (σχεδιασμός δημόσιου χώρου) • A. Κουδούνη (διοίκηση, θεσμικά εργαλεί-α) • Ν. Μπελαβίλας (ιστορικότητα στο αστικό περιβάλλον) • Ν. Πάγκας (περιβάλλον) • Ι. Ψυχάρης (οικονομική του χώρου.

Συμμετέχων: Ν. Γεωργακόπουλος, υπ. δρ. ΕΜΠ
 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.