Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Ο πολεοδομικός αστικός σχεδιασμός το θέμα της επίσκεψης σπουδαστών του ΕΜΠ στο Δήμο Αχαρνών
 

Το Σάββατο 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επίσκεψη-περιήγηση στο Δήμο Αχαρνών των Μεταπτυχιακών Σπουδαστών του Εαρινού Εξαμήνου του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.).
Τα τελευταία 6 ακαδημαϊκά έτη και στα πλαίσια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) της κατεύθυνσης "Πολεοδομία - Χωροταξία", πραγματοποιείται το Μάθημα "Προσεγγίσεις του Εφαρμοσμένου Σχεδιασμού στην Ελλάδα", που ασχολείται με τον Δήμο Αχαρνών ως Μελέτη Περίπτωσης (case study).

Η ομάδα των 23 σπουδαστών συνοδευόμενη από τη διδακτική ομάδα του Μαθήματος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάση Κατσιγιάννη, για μια σύντομη αλλά γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, με σκοπό να διαμορφωθεί μια συγκροτημένη εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης και να καταγραφούν παρατηρήσεις, προβλήματα, απόψεις, καθώς επίσης και οι πρώτες μελετητικές σκέψεις, απόψεις και ιδέες.

Ο Δήμος Αχαρνών ανταποκρινόμενος στο αίτημα του ΕΜΠ στέκεται διαρκής αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, διευκολύνοντας την ομάδα των σπουδαστών και καθηγητών για την απόκτηση σφαιρικότερης και συστηματικότερη  προσέγγισης πρακτικών ζητημάτων εφαρμογής του σχεδιασμού, στην κλίμακα του αστικού χώρου.

Όπως κάθε χρόνο, η παρουσίαση της όλης εργασίας, καθώς και των πιθανών σχετικών εναλλακτικών προτάσεων θα γίνει στη Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μπροστά στους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους της πόλης των Αχαρνών.

Οι σπουδαστές θα καταγράψουν τις απόψεις που θα διατυπωθούν και θα συντάξουν σχετική έκθεση, εντοπίζοντας παράλληλα και τα ενδεχόμενα περιθώρια αντίστοιχων προσαρμογών της εργασίας τους, ώστε οι προτάσεις να καταστούν ευκολότερα υλοποιήσιμες.

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.