Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η αποκατάσταση του οδικού δικτύου των Αχαρνών


 

Την πορεία αποκατάστασης του οδικού δικτύου της πόλης, δεδομένου ότι οι εν λόγω εργασίες είχαν παγώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και των βροχοπτώσεων που δυσχέραιναν το έργο των ειδικών συνεργείων παρακολουθεί από κοντά ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός.

Ο Δήμαρχος έδωσε μεγάλη έμφαση στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος και την ποιότητα των εργασιών που πραγματοποιούνται, ζητώντας πλήρη ενημέρωση από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκο Γεωργακόπουλο για τις τεχνικές προδιαγραφές που ακολουθούνται ώστε το οδόστρωμα να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια πεζών και διερχομένων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, που έχει την ευθύνη επίβλεψης των συνεργείων, η μέθοδος που ακολουθείται είναι η πλέον ενδεδειγμένη δεδομένων των καιρικών συνθηκών και της ταυτόχρονης κυκλοφορίας οχημάτων. Συγκεκριμένα, εφαρμόζονται σημειακές επεμβάσεις με απόξεση (φρεζάρισμα) του κατεστραμμένου οδοστρώματος και αντικατάστασής του με διπλή στρώση νέου, λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για την απορροή των υδάτων, όπου αυτό είναι δυνατό. Ενώ με την ολοκλήρωση των σημειακών επεμβάσεων, και μέσα στα περιορισμένα πλαίσια της συγκεκριμένης εργολαβίας, θα γίνει προσπάθεια κάλυψης των μεμονωμένων λάκκων που αποτελούν ένα χρόνιο και δυσεπίλυτο πρόβλημα του δήμου.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και επισκευής, με έμφαση στα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου όπως για παράδειγμα Μόρνου, Μπόσδα, Δημοκρατίας, Παύλου Μελά (Μεγάλα Σχοίνα - Θρακομακεδόνες), Νεάρχου, Κύμης,  κλπ., με στόχο τη βελτίωση της βατότητάς τους, την μεγιστοποίηση της κυκλοφοριακής ασφάλειας και την αποφυγή ατυχημάτων.

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.