Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Νέα μέτρα με γνώμονα την προστασία της υγείας των δημοτών λαμβάνει ο Δήμος Αχαρνών


 

 

Μια νέα σειρά μέτρων με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού λαμβάνει ο Δήμος Αχαρνών. Με απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού για προληπτικούς λόγους αναστέλλεται η λειτουργία των δημοτικών χώρων εκδηλώσεων, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών και της δημοτικής βιβλιοθήκης. Τα συγκεκριμένα μέτρα έρχονται να προστεθούν σε όσα έχουν ήδη αποφασιστεί και τεθεί σε ισχύ τις προηγούμενης μέρες.

Η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται άμεσα σε ισχύ και θα διαρκέσει έως και τις 24 Μαρτίου 2020 ή μέχρι νεοτέρας αποφάσεως.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

 1. Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας:
  • Όλων των Δημοτικών χώρων εκδηλώσεων, κλειστών και ανοικτών.
  • Όλων των αθλητικών χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων αθλητικών εκδηλώσεων, κλειστών και ανοικτών, για ατομικά και ομαδικά αθλήματα.
  • Όλων των παιδικών χαρών.
  • Της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
 2. Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους πολίτες που κάνουν χρήση των ανωτέρω εγκαταστάσεων.
 3. Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους αθλητικούς συλλόγους και τις ακαδημίες που δραστηριοποιούνται σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.
 4. Όλες οι επίσημες αθλητικές αναμετρήσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία θεατών, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά έως εξήντα (60) άτομα.
 5. Η τέλεση των πολιτικών γάμων, προσωρινά, δεν αναστέλλεται, αλλά θα πραγματοποιείται στο γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου, με την παρουσία αυστηρά έως οκτώ (8) ατόμων.
 6. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και θα διαρκέσει έως και 24.3.2020 ή μέχρι νεωτέρας αποφάσεως.
 7. Τονίζεται ότι, λόγω του ότι η επιδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες και τα μέτρα πρόληψης ενδέχεται να τροποποιηθούν και πάντοτε θα συντάσσονται σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβερνήσεως, των αρμόδιων Υπουργείων, καθώς και των επίσημων επιστημονικών φορέων ΕΟΔΥ.

Σε κάθε περίπτωση η νέα αυτή δέσμη μέτρων ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας. Κάθε μέτρο λαμβάνεται σύμφωνα με τις αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων και των επίσημων επιστημονικών φορέων. Οι υπηρεσίες του Δήμου ενημερώνονται συνεχώς και παραμένουν σε εγρήγορση, ενώ εφιστάται η προσοχή των δημοτών για την ατομική και συλλογική εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και προφύλαξης.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Αρχεία

 • ΑΠΟΦΑΣΗ

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.