Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Υπουργό Εσωτερικών


 


Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 για θέματα λειτουργίας και χρηματοδότησης του Δήμου Αχαρνών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός έθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού Εσωτερικών, το θέμα των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου Αχαρνών, καθώς και το θέμα της άρσης απαλλοτριώσεων ακινήτων, των οποίων ο Δήμος Αχαρνών δεν δύναται να αξιοποιήσει τη δεδομένη περίοδο.

Μετά το πέρας της συνάντησης τους με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αχαρνών καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες με σκοπό την Οικονομική Εξυγίανση του δήμου.
Αυτή η προσπάθεια έχει τα χαρακτηριστικά της συνέπειας και της αξιοπιστίας, απέναντι σε υποχρεώσεις του Δήμου Αχαρνών, που έχουν δημιουργηθεί από τον υπερδανεισμό και τη μη εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων του δήμου, από παρελθόντα έτη.
Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Απρίλιο του 2018, ο Δήμος Αχαρνών έχει πληρώσει πάνω από 11,5 εκατομμύρια ευρώ για δόσεις και τόκους δανείων προηγούμενων ετών. Ενώ παράλληλα έχει αντιμετωπίσει κατασχέσεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας έτσι την συνολική καταβολή οφειλών προηγούμενων ετών σε πάνω από  15 εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο καταθέσαμε αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τα περιθώρια χρηματοδότησης του Δήμου Αχαρνών, με σκοπό την κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του δήμου, καθώς και το θέμα της άρσης απαλλοτριώσεων ακινήτων, των οποίων ο Δήμος Αχαρνών δεν δύναται να αξιοποιήσει τη δεδομένη περίοδο, θέματα τα οποία θα δώσουν οικονομική "ανάσα" στον Δήμο Αχαρνών."

Στη συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Υπουργό Εσωτερικών παραβρέθηκε, ο Σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μαρίνος Ρουσιάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών κ. Ειρήνη Λέκκα.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.