Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2018 η Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα "Ξωκλήσια"


 

 

 

Μέχρι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 (κατά τις ώρες 18:30 - 21:00) θα είναι ανοιχτή για το κοινό η εξαιρετική ομαδική έκθεση Φωτογραφίας από το Τμήμα Φωτογραφίας Δήμου Αχαρνών με θέμα "Ξωκλήσια".

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την  Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα εκθέσεων του Δήμου Αχαρνών, παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού, της Προέδρου της ΔΗΚΕΑ κας Μαρίας Ναυροζίδου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάση Κατσιγιάννη, του εκπαιδευτή του Τμήματος Φωτογραφίας του Δήμου Αχαρνών κ. Γιώργου Συρσίρη, ο οποίος έχει και την γενική επιμέλεια της έκθεσης, των 16 φωτογράφων που εκθέτουν έργα τους στην έκθεση, καθώς και εκπροσώπων Πολιτιστικών Φορέων του Δήμου Αχαρνών και πολλών πολιτών.

Ο επισκέπτης της έκθεσης έχει τη δυνατότητα να δει το αποτέλεσμα του φωτογραφικού οδοιπορικού των 16 φωτογράφων που συμμετέχουν στην έκθεση, στα ξωκλήσια του Δήμου Αχαρνών, οι οποίοι παρουσιάζουν την δική τους οπτική στο θέμα της έκθεσης.

Στην έκθεση συμμετέχει και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, ο οποίος παρουσιάζει το δικό του φωτογραφικό έργο, ενώ στα εγκαίνια της έκθεσης πληροφορίες για την ιστορικότητα που έχουν τα ξωκλήσια του Δήμου Αχαρνών έδωσε ο υπάλληλος του Δήμου Αχαρνών κ. Βασίλης Αβραμίδης, ο οποίος αυτό τον καιρό συντάσσει διδακτορική διατριβή με θέμα τα Ξωκλήσια του Δήμου Αχαρνών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τους υπευθύνους της έκθεσης και την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ κα Μαρία Ναυροζίδου, που είχε την γενική εποπτεία και οργάνωση της έκθεσης και δήλωσε:
"Ο Δήμος Αχαρνών στηρίζει τον Πολιτισμό, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας σύγχρονης πόλης με ανθρώπινο πρόσωπο και προοπτική ανάπτυξης.
Τα Βυζαντινά, Μεταβυζαντινά και νεότερα ξωκλήσια του Δήμου Αχαρνών είναι μέρος της πολιτιστικής εξέλιξης του τόπου.
Η καλλιτεχνική οπτική των φωτογράφων που συμμετέχουν στην έκθεση καταγράφεται με τον πιο εκφραστικό τρόπο στη εξαιρετική ομαδική έκθεση Φωτογραφίας από το Τμήμα Φωτογραφίας Δήμου Αχαρνών ".

Σχετικά τα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά μνημεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αχαρνών, ο Δήμος Αχαρνών έχει απευθυνθεί προς το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και την Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό την έγκριση των σχετικών μελετών και τη χρηματοδότη των έργων, τα οποία θα γίνουν από εξιδεικευμένα συνεργία που έχουν την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να παρέμβουν σε ανάλογης ιστορικότητας μνημεία.

Για τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στο παλαιό Νεκροταφείο (μνημείο μεταβυζαντινών χρόνων) υπάρχει "ώριμη" μελέτη και το έργο αναμένεται να ενταχθεί στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και να δρομολογηθούν οι εργασίες, ενώ για τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Βυζαντινό μνημείο), έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και εκκρεμεί η κατά νόμο έγκρισή της.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.