Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αχαρνών


 

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αχαρνών θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ίδρυση και λειτουργία 400 νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για 10.000 επιπλέον παιδιά.

Η ανακοίνωση του προγράμματος χρηματοδότησης, πραγματοποιήθηκε από την  Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, σε σύσκεψη ενημέρωσης και συνεργασίας με τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των 203 δήμων που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάση Κατσιγιάννη, παραβρέθηκε στη σύσκεψη ενημέρωσης και συνεργασίας και με αφορμή την επιλογή του Δήμου Αχαρνών για τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου δήλωσε:

"Η κάλυψη των αυξημένων αναγκών της εργαζόμενης μητέρας, αποτελούν βασική μας προτεραιότητα. Τα τελευταία δυο χρόνια καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε να εγκαινιάσουμε τη λειτουργία δυο σύγχρονων Παιδικών Σταθμών στον Δήμο Αχαρνών, στην περιοχή της Αγριλέζας και του Κόκκινου Μύλου.
Η συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης των Παιδικών Σταθμών που εξήγγειλε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συνεπικουρήσει τις προσπάθειες που καταβάλουμε, ώστε να προσφέρουμε αξιόπιστες και υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες φροντίδας και προσχολικής εκπαίδευσης στα παιδιά των συμπολιτών μας".

Το Πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση για ανακαίνιση, αναμόρφωση και εξοπλισμό υφιστάμενων κτιρίων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων από τους Δήμους.

Για την ανακαίνιση- διαμόρφωση των κτιρίων θα εφαρμοστούν οι διαδικασίες του πρόχειρου διαγωνισμού, ενώ φορέας διαχείρισης του Προγράμματος είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.