Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Τρία αναπηρικά αμαξίδια από το Πρόγραμμα "Μαζεύουμε καπάκια", δώρισε ο Δήμος Αχαρνών


 

Το Πρόγραμμα "Μαζεύουμε καπάκια" που υλοποιεί η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών, σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών, απέφερε "καρπούς" και τα πλαστικά καπάκια που έχουν μαζευτεί, "μετατράπηκαν" σε τρία αναπηρικά αμαξίδια, ένα εκ των οποίων προσφέρθηκε  σε περιστατικό του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και δυο προσφέρθηκαν στο Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο ΑμΕΑ. "Τυρταίος".

Η παράδοση των αναπηρικών αμαξιδίων έγινε από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό προς την Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών, που υλοποιεί το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" στον Δήμο Αχαρνών και τους εκπροσώπους του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμΕΑ. "Τυρταίος", την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017.

Στην παράδοση – παραλαβή των αναπηρικών αμαξιδίων παραβρέθηκε, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών κ. Θοδωρής Συρινίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών (ΔΗΦΑ) κ. Γιώργος Δασκαλάκης, η Κοινωνική Λειτουργός κα Αριστέα Κασσωτάκη, η οποία εργάζεται στο Πρόγραμμα  "Βοήθεια στο Σπίτι", ενώ από το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο ΑΜεΑ. "Τυρταίος" παραβρέθηκε, ο Αντιπρόεδρος του σωματείου κ. Βαγγέλης Αγουλάς και ο αθλητής ΑμΕΑ κ. Χρήστος Κυπριώτης.

Με αφορμή την παράδοση – παραλαβή των αναπηρικών αμαξιδίων ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: "Με την βοήθεια των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αχαρνών μαζέψαμε δεκάδες τόνους πλαστικά καπάκια και καταφέραμε να προσφέρουμε τρία αναπηρικά αμαξίδια σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη δράση ανακύκλωσης και κοινωνικής προσφοράς των μαθητών μας θα "πιάσει τόπο", στο περιστατικό του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και στο Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο ΑμΕΑ. "Τυρταίος".

Η συνεργασία μας με το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο ΑμΕΑ "Τυρταίος" έχει εκφραστεί έμπρακτα, τόσο με την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με το σωματείο την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ στις 3 Δεκεμβρίου 2017, όσο και με την παράδοση – παραλαβή των αναπηρικών αμαξιδίων.

Βούληση, δική μας, αλλά και του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμΕΑ "Τυρταίος", η οπαία εκφράστηκε δια του Αντιπρόεδρου του σωματείου κου Βαγγέλη Αγουλά, είναι η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί, με από κοινού δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών για θέματα προσβασιμότητας των ΑμΕΑ και ενεργούς συμμετοχής τους σε κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες".

Το Πρόγραμμα "Μαζεύουμε καπάκια" συνεχίζεται στον Δήμο Αχαρνών με την συλλογή πλαστικών καπακιών σε ειδικά κιβώτια που βρίσκονται στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Αχαρνών και στο Δημαρχείο Αχαρνών, με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.