Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Το έργο αποκατάστασης πρανών στο ρέμα Εσχατιάς επίβλεψε ο Δήμαρχος Αχαρνών


 


Τις εργασίες για την αποκατάσταση πρανών στο ρέμα Εσχατιάς επίβλεψε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός.

Το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Υδραυλικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής (Δ10), σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τον Δήμο Αχαρνών.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι, ο καθαρισμός του ρέματος, η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια (σαραζανέτια) - όπου αυτό απαιτείται - αλλά και η προληπτική ενίσχυση της κοίτης του ρέματος.

Με αφορμή την υλοποίηση του έργου στο ρέμα Εσχατιάς ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που έχει προταθεί από τον Δήμο Αχαρνών με τη σημαντική συνδρομή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κου Θανάση Κατσιγιάννη και υλοποιείται από την Περιφέρει Αττικής, η οποία έχει την αρμοδιότητα επέμβασης στα ρέματα, καθώς και την συνδρομή της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

Από τα μέσα Απριλίου και καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιούνται εργασίες στο ρέμα Εσχατιάς με σκοπό τη θωράκιση και προστασία των οικιών και των κτιρίων που βρίσκονται παραπλεύρως της κοίτης του ρέματος και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων"

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.