Δήμος Αχαρνών Δήμος Αχαρνών / Municipality of Acharnes
  «… αφίκοντο ες Αχαρνάς χώρον μέγιστον της Αττικής των δήμων καλουμένων» (Θουκυδίδης Βιβλίο Β19)
Ελληνικά | English

Προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τα Μοντεσσοριανά Σχολεία


 


Πιστοί στο ραντεβού ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, οι μαθητές, οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί και η διοίκηση του Δημοτικού Σχολείου Μοντεσσοριανών και του Γυμνασίου "Παιδαγωγική Πρωτοπορία", προσέφεραν και φέτος στον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό διατακτικές αγορών που προέρχονται από μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των σχολείων, προκειμένου να αποδοθούν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Αχαρνών.

Αντιπροσωπεία των μαθητών των σχολείων, συνοδευόμενα από τον Διευθυντή των Μοντεσσοριανών Σχολείων και του Γυμνασίου "Παιδαγωγική Πρωτοπορία" κ. Αθανάσιο Ζαχόπουλο συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αχαρνών και  παρέδωσαν τις διατακτικές αγορών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ευχαρίστησε τους μαθητές και τον Διευθυντή των εκπαιδευτηρίων, τονίζοντας ότι η πράξη αλληλεγγύης των μαθητών, πέρα από το γεγονός ότι θα βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη και στερούνται βασικά αγαθά στην καθημερινότητά τους, αποτελεί και μια συμβολική και υποδειγματική πράξη για όλους μας και δήλωσε τα εξής:
"Η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι μια σπουδαία πράξη που δίνει στην κοινωνία μας πολλαπλά μηνύματα ανθρωπιάς και αξιών. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η κοινωνία των Αχαρνών ανταποκρίνεται και έχει να επιδείξει πλήθος ενεργειών που στηρίζονται, στην αλληλεγγύη, την προσφορά, τη χορηγία και τον εθελοντισμό. Όλες αυτές οι πράξεις σε συνδυασμό με τις δικές μας προσπάθειες έχουν σαν σκοπό, οι συμπολίτες μας που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι, και ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες."

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) καρά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποστηριζόμενοι Φυλλομετρητές
Internet Explorer 7 +
Mozilla Firefox 3.0 +
Google Chrome 4 +
Opera 10 +

©2009 Διαδικτυακή Πύλη Αχαρνών. Υλοποίηση Uni.systems S.A. Σχεδιασμός Cyberce S.A.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του κόμβου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.